avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire -cerere de ajutor public judiciar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire -cerere de ajutor public judiciar respinsa

Ma adresez dumneavostra cu urmatoarea problema.
Am ramas mostenitor in urma decesului parintilor cu 1hectar si 25 ari.
Pe timpul colectivului s-au dat 3 locuri de casa numitilor: X, Y si Z
din anul 1990 pana in prezent am apelat la primarie cu nenumarate cereri scrise dar nu am stiut ca trebuie sa cer numar de inregistrare pentru titlul de proprietate in urma mostenirii ( dupa moartea parintilor).
Dupa moartea mi-a venit sa platesc taxa de mostenitor pe care am platito.

Pentru ce am platit daca nici la momentul actual eu nu am titlu pe pamantul cel detin?
Noi am fost 4 frati din care 3 sunt decedati.
Dupa anii 1990 la toti fratii mei li s-au facut de la primarie titluri de proprietate.
Eu dupa nenumarate cereri in 2012-2013 am primit un raspuns verbal ca trebuie sa dezbat mostenirea ca sa mi se faca titlu de proprietate .
Ce mostenire trebuie dezbatuta daca fratii mei au deja titlu ?
Am ramas doar eu cu pamantul ce mi se cuvine de la parinti, ca toti fratii mei au deja titlu pe pamantul lor .

In aceiasi ordine de idei mai am o problema.
In spatele casei mele este o canal de pamant pentru a se scurge apa de ploaie pentru a nu se inunda .
Canalul respectiv eu il stiu de mic copil.
Pe timpul colectivului cand s-au dat locuri de casa canalul era intre casa lui A si B. Ambii au vandut casele.
In anul 2011 pe timpul verii A a facut fundatie pentru temelia gardului cu aprobarea vicelui primar care era de fata .
Desi stiau de riscul de inundatie au turnat fundatia acoperind canalul de scurgere.
Eu fiind om de 74 de ani si stiind ce se intampla cand ploua ( risc de inundatie)
l-am rugat sa puna tuburi si sa nu acopere canalul lucru pe care ei nu l-au facut.
In data de 08/06/2013 dupa o ploaie puternica s-a inundat terenul distrugand tot ce plantasem eu si sotia mea care are 71 de ani si era operata in urma cu patru luni .
Sotia mea care face eforturi mari sa se poata misca( fiind operata) a fost foarte afectata de ce s-a intamplat.

Am anuntat primaria si au venit la fata locului domnul primar si vicele primar care vazand situatia si pe sotia mea plangand in loc sa dea o solutie la problema a zis ca* de-ar da dumnezeu un potop ca sa va innece pe toti sa va sature de pamant*.
De ce?

In data de 08/06/2013 fiul meu a tot apelat la primarie prin telefon pentru remedierea situatiei deoarece de fiecare data cand ploua in gradina mea se inunda
in data de 15/06/2013 cand fiul meu l-a contactat pe vicele primar i-a zis ca stie care este situatia si i-a inchis telefonul in nas.
Vazand ca nu mi-a dat nici un raspuns eu om batran la anii mei m-am apucat sa fac sant de 20cm adancime (la un metru distanta de gardul lui A ) ca sa dau drumul la apa.
Vecinul meu care a inchis canalul a mers la primarie si la politie,care s-au prezentat la fata locului.

Domnul politai a intrat in gradina la mine cu acordul meu si a vazut ca am dreptate cu canalul dar mi-a spus ca daca continui sa sap e vorba de dosar penal. Si ca nu trebuie sa ma pun cu ei deoare ce ei au bani.
De ce?

Numitul A in loc sa rezolve problema canalului desi mam oferit sa contribui si eu cu o parte din tuburi ma dat in judecata (dosar cu numarul 3310/291/2013).
Eu am cautat dreptate incepand de jos adica de la primarie.

Am apelat catre prefectura neamt cu o sesizare .
De la prefectura neamt mia venit un raspuns. Precum ca primaria a instiintat prefectura cu problema respectiva si ca nu poate rezolva prefectura problema si ca ar trebui sa ma judec in istanta cu ei ca sa rezolv aceasta problema.

Pentru a obtine titlu de proprietate am deschis o actiune pentru dezbaterea mostenirii cu numarul de dosar 448/291/2014.
In momentul actual om la 74 de ani in loc sami vad de sanatate si de batranetele noastre, mam trezit cu 2 procese pentru care mia venit de la tribunal sa platesc taxe de timbru.
La procesul cu numarul de dosar 3310/291/2013 am inprumutat bani ca sa achit taxa de timbru si onorariul avocatului.
In data de 28/02/2014 am facut prima solicitare de scutire a taxei de timbru pentru dosarul cu numarul 448/291/2014.
In sedinta din data de 07/04/2014 mia fost respinsa solicitarea.
Am revenit cu aceiasi solicitare si in sedinta din data de 11/06/2014 mia fost din nou respinsa cererea de ajutor public judiciar.
Daca aveam o situatie financiara mai buna nu apelam la dumneavoastra dar eu am un venit cu tot cu a sotiei de 1040 ron.
Din care trebuie sa cumparam amandoi tratamentul lunar -inima, ficat, urechi, ochi etc., trebuie sa platim utilitatile , impozit,alimente.
Cum sa ma judec, cu ce bani?

Ma adresez dumneavoastra cu speranta scutirii taxei de timbru .
Ajutatima in aceasta situatie .
Va multumesc

Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:35, 15 Iulie 2014
:offtopic:Intreventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule, intrucat pe de o parte aceasta practica echivaleaza cu "a tipa la ceilalti utilizatori", actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum ( pct.1.2 din Regulament), iar pe de alta parte textele lungi, cu explicatii neclare ingreuneaza posibilitatea identificarii problemei pe care o aveti, iar cei care doresc sa va ajute, chiar daca doresc, s-ar putea sa nu inteleaga in fapt problema expusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune dani..mih dani..mih buna ziua locuiesc din 1978 intr-un imobil care era a socrilor mei.in 1980 a decedat socru,in 2002 sotul iar la 3 luni dupa sot tot in 2002 soacra.eu am ... (vezi toată discuția)
Proces cu primaria pentru titlul de proprietate danaiancu danaiancu Buna ziua, Vin cu o intrebare, legata de o problema mai complicata, pe care nu o cunosc nici f bine. E legata de bunica mea, imobilizata la pat de 10 ani, si ... (vezi toată discuția)
Teren nerevendicat Expressvectra Expressvectra Buna seara, problema sta in felul urmator: Tatal meu impreuna cu 4 frati sunt mostenitori pe un teren dupa tatal lor pe 4 Hecatare de pamant , avand ... (vezi toată discuția)