avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosar indemnizatie!!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosar indemnizatie!!!

Buna ziua!pe data de 22 iulie mi se termina postnatalul...cand pot merge la CJP pt adeverinta care imi trebuie la dosarul pt indemnizatie?si in cat timp imi pot depunde dosarul ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: maramary , utilizator 23:58, 16 Iulie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu ziua urmatoare aceleia in care se termina concediul de maternitate trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

2. La CJP puteti sa mergeti si acum sa solicitati adeverinta necesara.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
De la pimarie mi sa zis ca pot merge dupa data de 15...astazi am sunat la CJP si mi sa zis ca dupa data de 25 ca sa depuna angajatorul nu stiu ce dovada cu platile cva de genul....pe cine sa mai cred...mentionez ca am nascut pe 11 iunie!ast un rasp va multumsc
1. - Acea adeverinta de la CJP este solicitata pentru a vedea daca intr-adevar sunteti salariata sau nu si ce venituri brute ati avut.
- Desi nu este prevazuta de lege se cere aceasta adeverinta deoarece au fost cazuri cand angajatorii au completat adeverinte false.

2. Dvs. sunteti in concediu de maternitate asa ca nu vad de ce CJP nu va elibereaza adeverinta deoarece nu este nevoie neaparat sa apara si ultima luna de concediu de maternitate in acesta adeverinta.

3. - Aveti termen de depunere a actelor la Primarie de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate asa ca aveti timp chiar daca va elibereaza adeverinta mai tarziu.
- Asta este birocratia si sistemul de comunicare intre institutiile statului.
Deci pot merge oricand?cand am sunat ieri mi sa zis ca daca merg acum nu imi apare luna iunie....dar firma nu are sediu in judetul de unde sunt...deci daca as merge mai devreme e mai bine ca pana imi trimite de la sediul firmei de unde este

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil studenta si angajata ciobalex ciobalex Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am nascut pe 14 iulie 2014. Am fost studenta la cursuri de zi frecventate fara intrerupere pana in iunie 2014, cand ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Sotia mea are gemeni. Ea a luat ~35 zile in prenatal, iar restul de zile intentioneaza sa le ia in postnatal. Problema este ... (vezi toată discuția)
Somaj Dana_Saigiu Dana_Saigiu Buna dimineata....la cat timp dupa depunerea dosarului pt somaj vine somajul? mie de ex trebuia sa-mi vina de pe 17 iunie,dar nici acum nu a venit...de ce???#-o (vezi toată discuția)