avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Inscriere la scoala in Romania copil italian cu mama ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Inscriere la scoala in Romania copil italian cu mama romanca

daca cineva a reusit sa inscrie la scoala in ROMANIA copilul nascut in Italia cu mama romanca si tatal italian,va rog sa imi spuneti cum ati procedat.Mentionez ca fetita are 8 ani si nu are certificat de nastere romanesc.Tatal italian nu este de acord si refuza sa ne dea documentele necesare.Avem un proces in curs in italia care poate dura si 2-3 ani.Ce face copilul in acest timp?Copilul trebuie sa mearga la scoala!Cum putem proceda?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 15:55, 18 Iulie 2014
Mergeti la ISJ de care apartineti si va indruma ei. Copilul trebuie sa fie inscris la scoala in masura un care este cetatean roman, iar copiii din spatiul UE pot fi inscrisi. Pentru aceasta va trebuie certificatul de nastere al copilului. Mergeti la ISJ, unitatile scolare nu pot sa inscrie in lipsa actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori cu cetatenie straina Luisa80 Luisa80 De anul trecut, ne am intors in tara. Baietelul meu de 8 ani, a inceput anul trecut şcoala in Constanta. Imi spuneti va rog ce documente imi trebuiesc pt a i ... (vezi toată discuția)
Rectificarea numelui tatalui in certificatul de nastere italian al copilului Noemi 2003 Noemi 2003 In anul 2003 s-a nascut fetita. Dupa legea de atunci trebuia sa mergem in tara pentru transcrierea certificatului de nastere. (In consulatele Romane se poate ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia fefe48 fefe48 buna seara....nepoata mea a nascut anul trecut ,o fetita,in Italia....copilul nu are certificat de nastere...nepoata are doar actul de iesire din spital care ... (vezi toată discuția)