O notificare trimisa prin avocat nu indeplineste conditiile pentrua fi pus in intarziere sau nu creeaza vreo obligatie. In principiu sunt bune deoarece prevestesc un proces, astfel ca aflati ca exista posibilitatea sa fiti dat in judecata. Eu le trimit deoarece exista posibilitatea ca persoana in cauza sa vina si sa rezolvam situatia creata amiabil.
Daca are si viza unui executor judecatoresc poate fi pus in intarziere ? Si in ce termen se poate deschide un proces dupa trimiterea acestei notificari ?
Multumesc pentru raspuns.
Daca are viza executorului judecatoresc asta inseamna ca este trimisa de executor, avocatul doar redactand cererea. O notificare trimisa prin executor intrerupe termenul de prescriptie, probabil asta s-a si dorit, banuiesc ca urma sa se prescrie curand acea creanta. Procesul poate fi initia oricand , in noul termen de prescriptie.
nu este o creanta pe rol ,vrem sa facem acesta notificare in eventualitatea in care o sa deschidem un proces si vrem sa cerem despagubiri. De aceea intrebam daca este un termen pentru inceperea unui proces dupa trimiterea notificarii.
v-am zis o astfel de notificare nu are importanta din punct de vedere procedural. Se fac astfel de notificari ca sa atentionezi pe cineva de o anumita conduita, sa atragi atentia ca este pasibil de un proces, ca poate fi obligat la plata in caz.In anumite cazuri sunt utile, existand posibilitatea ca cealalta parte sa nu mai greseasca, sa nu mai continue acea conduita culpabila. Dar dupa cum am tot zis, este extra, adica nu influenteaza cu nimic. Procesul poate fi inceput oricand de la trimiterea notificarii.
Editat de moderator simonette12- motiv pct. 2.6 din Regulament ( am rugamintea sa nu va mai oferiti serviciile in forum)
In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.
Multumesc pentru intelegere.