avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Coface si Enel, in pragul disperarii....
Discuție deschisă în Executare silită

Coface si Enel, in pragul disperarii....

Buna ziua,

Am o situatie cu cei de la Coface, respectiv Enel: la un moment dat am locuit cu chirie intr-un complex nou, apartamentul fiind proprietate a dezvoltatorului. In momentul in care ne-am mutat, am incheiat contractele de utilitati pe numele meu, iar cand am plecat (in 2011) nu am reziliat contractele, dezvoltatorul asigurandu-ma ca noii locatari (proprietari de altfel) vor schimba contractele pe numele lor.
Cred ca asa au si facut, cu exceptia celui de la Enel, iar acum, dupa 3 ani, am primit o instiintare de la Coface ca am sume restante de plata pentru 4 facturi (una in august 2013, una in noiembrie 2013, una in ianuarie 2014 si una in februarie 2014) si ca voi fi actionata in instanta daca nu platesc.
Am incercat sa la explic ca am locuit acolo cu chirie, ca noul proprietar trebuia sa schimbe contractul, ca am contractul si rezilierea acestuia de chirie (bine ca pastrez tot) dar au spus ca nu are nici o importanta...
De asemenea, i-am rugat sa imi trimita o copie a contractului semnat cu Enel in 2009, insa refuza...
Nu vreau sa platesc acea suma si cei de la Coface mi se par absolut ingrozitori: desi am trimis un email oficial, in care ceream cateva detalii cu privire la facturi, daca contractul a fost reziliat sau nu si in care ceream o copie a contractului semnat cu Enel (nu, pe acesta nu l-am gasit in documentele mele si il cer pentru ca sunt aproape sigura ca nu scrie nicaieri in el ca daca parasesc acel domiciliu trebuie sa reziliez contractul).
De asemenea, am mentionat in acel email foarte clar ca am rugamintea ca orice comunicare sa se faca numai in scris, insa ei insista sa ma sune sa imi spuna ca o sa fiu data in judecata si nu voi avea nici o sansa si sa le spun cand platesc...
Personal, cei de la Coface imi dau impresia ca ma hartuiesc, efectiv.

Ca sa inchei, va cer ajutorul pentru ca nu stiu cum sa procedez: este adevarat ca eu trebuia sa reziliez contractul? Ma pot da in judecata pentru 500 ron chiar daca datoria nu imi apartine? Ce as putea face sa scurtez drumul nervilor?

Multumesc frumos
Maria BC
Cel mai recent răspuns: ana2233 , utilizator 16:37, 6 August 2015
Din pacate nu sunt deacord cu ce a-ti scris, cum adica sa plateasca daca nu a consumat????
Datorita faptului ca prea multe persoane au preferat sa nu obiecteze si sa-si impuna punctul de vedere sau sa demonstreze ca nu au gresit, cei care au monopol pe utilitati fac ce vor cu, si pe banii consumatorilor . Nu este corect, daca am gresit jos palaria platesc asta e , dar cand nu.... mai pardon, indiferent daca am sau nu bani e problema mea nu ii dau asa de dragul unora.

MULT SUCCES
pai nu a zis nimeni sa plateasca ceva ce nu a consumat .
ultima fraza , atrage atentia asupra faptului ca doamna in cauza , ori nu a stiut , ori a uitat sa trmita celor de la ENEL rezilierea contractului unde a stat in chirie...si ENEL ar fi facut modificarea pe loc.
daca nimeni nu a zis nimic ...de unde sa stie ENEL , ca doamna a plecat de acolo ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greseala a fost a dvs. ca nu ati reziliat contractul de utilitati. Din moment ce nu beneficiezi de un serviciu, reziliezi contractul respectiv, este logic, nu lasi pe cineva sa consume curent pe seama altcuiva care figureaza ca titular in contract.

Cei de la firma au fost prudenti cu interesele lor cand v-au spus sa nu reziliati contractul dvs. pentru a fi ei acoperiti pentru perioada de tranzitie intre vechiul utilizator si noul utilizator al serviciului, neavand certitudinea cand se va face \"schimbul\". Dar dvs. trebuia sa insistati in rezilierea contractului, motivand ca nu doriti sa mai beneficiati de acest serviciu, si din acel moment nu va mai privea ce ar fi facut ei cu proprietarul.

Daca va cheama in judecata, oricine pentru recuperarea banilor, faceti cerere de chemare in garantie in acelasi proces la randul dvs. impotriva celor care au consumat pentru perioada cuprinsa intre plecarea dvs. si data rezilierii contractului, demonstrand cu orice mijloc de proba, in special cu facturile emise dupa plecarea dvs.

In legatura cu hartuitorii, faceti o adresa scrisa la sediul lor, si cereti numar de inregistrare, in care povestiti ca contractul este reziliat incepand de la data de .... , si ca incepand de la aceasta data nu aveti nici un fele de obligatii de plata, atasand la acea adresa copia de pe documentul de reziliere, solicitandu-le sa nu mai trimita nici un fel de instiintari la dvs.

Cereti-le si sa va faca si dovada ca societatea de recuperari este o societate profesionala de avocatura, pentru ca numai avocatii au voie sa faca asemenea demersuri juridice, prin contract de prestare servicii juridice, imputerniciti de enel, altfel se incalca legea statutului avocatului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
eagle_free, utilizator
Buna ziua, ce ati facut pana la urma, ca si eu sunt intr o situatie asemanatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu proprietarul IdkMan IdkMan Buna ziua , m-am mutat in chirie de curand cu contract pe un an si proprietarul dupa o luna si ceva de chirie a intrat in apartament fara sa ma anunte de 2 ori ... (vezi toată discuția)
Factura laura1012 laura1012 la momentul vanzarii unui apartament am dus la notar si ultima factura de enel (chiar luna in curs). La 2 luni ma suna noul proprietar ca trebuie sa mai achit ... (vezi toată discuția)
Enel nu restituie garantia obligatorie la prelungirea contractului Bogdan1459 Bogdan1459 Cu ocazia prelungirii contractului ENEL (pe societate comerciala), in 2011 a trebuit sa constitui o garantie de 6700 RON. Am platit la CEC (Piata Alba Iulia) ... (vezi toată discuția)