avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu proprietarul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu proprietarul

Buna ziua , m-am mutat in chirie de curand cu contract pe un an si proprietarul dupa o luna si ceva de chirie a intrat in apartament fara sa ma anunte de 2 ori pana acum , cel putin de atatea ori stiu eu .
O data sa instaleze un termostat de care eu am aflat dupa instalare ca eu eram la facultate si nu mi s-a spus nimic , l-am vazut nou pe perete si am sunat sa intreb ce si cum si din povestea lui acesta a intrat in apartament cu un instalator fara sa imi spuna apoi i-am spus ca data viitoare sa ma anunte cand vrea sa vina la apartament si sa nu mai intre fara mine acolo . Apoi la o saptamana m-am trezit cu el dimineata peste mine in casa , putin context , el stie ca sunt student si intr-o dimineata in care nu m-am dus la facultate am auzit soneria de la usa pentru o secunda , eu fiind la baie si apoi aud cum mi se descuie usa si a intrat proprietarul si cand a vazut ca sunt acolo mi-a spus ceva poveste cu wifi-ul si acum sunt curios de cate ori ar mai fi intrat cand sunt eu plecat si imi e frica sa parasesc apartamentul ca nu cumva sa imi dispara ceva .
I-am solicitat acestuia sa repare hota , masina de spalat vase , masina de uscat si usa de la dormitor care este rupta dar nu s-a facut nimic si de cate ori sun , mi se baga aceiasi poveste ieftina de la inceput de cand m-am mutat ca o sa sune el si ca vine cu cineva sa se uite . Daca reziliez contractul in cat timp trebuie sa parasesc apartamentul ? Trebuie sa platesc facturile care vor veni mai tarziu in afara de ce am consumat pana acum , acesta a specificat ca are utilitati la care vin facturi odata la cateva luni . Voi mai primi garantia inapoi ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
IdkMan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:43, 21 Octombrie 2022
Buna ziua, pentru a va raspunde la intrebari trebuie analizate clauzele contractuale pe care le-ati semnat. De regula pentru a rezilia contractul, trebuie sa faceti o notificare, posibil cu preaviz. Este important si ce scrieti in notificarea de reziliere pentru a nu vi se cere plata utilitatilor dupa reziliere. Veti plati desigur si facturi de utilitati emise dupa data rezilierii daca privesc perioade de consum care se suprapun cu durata sederii dvs. in chirie. Garantia trebuie sa o primiti inapoi daca nu ati deteriorat nimic, de aceea trebuie facut si un proces-verbal de predare-primire. Sunt dupa cum observati cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a nu avea probleme legale. Daca nu va descurcati ar fi bine sa reziliati contractul sub indrumarea unui avocat.
Rezilierea contractului de locutiune este conditionat de clauzele contractual asumate de catre parti
Daca verificati lista de intretinere si chtantele justificative ale platii cotelor lunare de intretinere veti observa ca asociatiile de proprietari percep cote lunare intretinere pentru una sau doua luni in urma
Este temeinic si legal ca sa verificati consumul de utilitati consumate sa realizati evaluarea acestora si sa avansati locatorului c/v intretinere
Conditionat de valoarea garantiei ,este posibil ca aceasta sa acopere sau nu c/v intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coface si enel, in pragul disperarii.... mariabc mariabc Buna ziua, Am o situatie cu cei de la Coface, respectiv Enel: la un moment dat am locuit cu chirie intr-un complex nou, apartamentul fiind proprietate a ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)