avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale denominare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

denominare

in situatia cesionarii de parti sociale trebuie sa mentionez direct noile valori (RON) ale partilor sociale si ale capitalului social sau trebuie sa fac mentiune speciala cu acestea?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 15:09, 15 Iulie 2005
Aceesi problema o am si eu in acest moment si am inteles ca la Reg. Com. nu accepta dosarul daca valoarea p.s. nu este exprimata in lei noi.
Astept si eu un raspuns (daca mai sunt si alte pareri).
incercati varianta simpla - exprimati capitalul in ambele forme. (ex.2 000 000 lei vechi[200lei noi])
avand in vedere ca de la 01.07.2005 ORC-urile au efectuat denominarea capitalului social, cesionarea de parti sociale se face direct in RON.
Direct in RON.

Argumente:
Potrivit Legii nr. 348 / 2004 privind denominarea monedei ntionale, modificata prin Ordonanta Guvernului nr. 5 / 2005, aprobata cu modificari prin Legea nr. 101 / 2005, art. 5 - alin. (4):

"La data de 1 iulie 2005, Oficiul National al Registrului Comertului va inregistra, din oficiu, denominarea valorii capitalului social si a valorii actiunilor / partilor sociale ale persoanelor juridice inregistrate si va publica pe site-ul propriu lista acestora si noile valori rezultate, alaturi de valoarea veche. In acest caz, publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a modificarii valorii capitalului social si a valorii actiunilor / partilor sociale nu este necesara."

Oficiul National al Registrului Comertului a facut deja publice, pe site, noile valorii pentru capitalul social si a actiuni / parti sociale ale persoanelor juridice - la adresa < [ link extern ] >.

Numai in RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social nedenominat ContSters22096 ContSters22096 o pers angajata a unei sc care nu si-a actualizat datele la reg comertului (capitalul social apare la recom in forma veche sa zicem de 2 000 000 rol si nu 200 ... (vezi toată discuția)
Monetare dupa denominare Cum se intocmesc monetarele pentru vanzarile cu amanuntul dupa denominare? Am nelamuriri in ceea ce priveste intocmirea acestora atunci cand se incaseaza atat ... (vezi toată discuția)
Patrimoniul inițial al unei fundații 1968lucian 1968lucian Patrimoniul inițial al unei Fundații constituită în 1991 a fost de 300000 lei. Se dorește modificarea scopului fundației. Ce va cuprinde sectiunea ... (vezi toată discuția)