avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instituire tutela
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instituire tutela

Buna ziua! am si eu o problema cu o hotarare judecatoreasca in privinta unei instituiri de tutela, in 2011 , am obtinut tutela fratelui meu , acum am vrut sa ii fac o declaratie sa paraseasca tara cu echipa de fotbal la care activeaza, insa m-am lovit de o problema, in primul rand ca pe hotararea judecatoreasca ce o am eu acasa scrie la sfarsit " cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare" , si mi sa spus ca imi trebuie o alta hotarare, ca e definitiva, nu ma informat nimeni de lucrul acesta si am inteles ca sa schimbat si codul civil si nu inteleg cum trebuie sa procedez si ce trebuie sa fac acum... va multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea_Cioloboc , utilizator 16:09, 16 Iulie 2014
Bună ziua!
Ar trebui să mergeți la aceeași judecătorie, cu o cerere de eliberare copie sentință legalizată cu mențiunea irevocabilă (și anexați o taxă judiciară, de 5 lei). O depuneți la registratură și în termen de 3 zile lucrătoare vi se eliberează. Dacă totul este urgent, ar trebui să vorbiți cu grefierele de la arhivă, să le rugați să vă facă mai repede copia, întrucât aveți nevoie de ea mai repede de 3 zile.
Când veți ridica sentința, veți observa că pe ultima pagină va scrie de data această „irevocabilă prin nerecurare” (dacă nu s-a făcut recurs) sau „irevocabilă prin Decizia nr....” (dacă s-a făcut recurs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca cristi2306 cristi2306 Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)