avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua !
Va multumesc anticipat pentru sprijunul pe care cred ca il veti acorda .

Daca sunt 5 mostenitori dupa parintii lor, morti in 1998 si 2007 si trei din acestia au dat in anul 1998, pana in sase luni declaratie de acceptare la notar cu privire la acceptare in termen a succesiunii.
Doi dintre ei nu au dat declaratie la notar.
Cei care nu au dat declaratie in termen dupa nici un defunct pot fi declarati straini de succesiune prin neacceptare in sase luni de la deces.
Mentionez ca acum vreau sa fac Certificatetel de mostenitor dupa cei doi defuncti.
Eu asi dori sincer sa nu am de a face cu cele doua persoane.
Din discutia cu cineva spenea ca pot fi eliminati prin neacceptare in 6 luni.

Ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 19:12, 17 Iulie 2014
nu am o parere buna :(

trebuie sa faceti dovada ca sunt straini prin neacceptare dupa ambii morti...sau dupa toti mortii dupa care credeti ca sunt straini:D adica trebuie sa faceti dovada ca nu au acceptat tacit

dar de ce nu va intelegeti si cu ceilalyi frati?
pai nu lociesc in acea localitate si nici nu vor nimic din mostenire
Cei doi pot da o declarație autentica la notar sa spună ca nu au facut niciun act de acceptate tacita a succesiuni si sunt străini de succesiune.
cei doi sunt prezumati mostenitori pana probati contrariul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)
Termen de optiune succesorala elenaref elenaref sotul meu a decedat in sept.2012,este un termen anume pentru declaratia de acceptare a succesiuni?care este?ce se intampla daca unul din mostenitorii nu a ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii dtc1315 dtc1315 Buna ziua! Mama mea in calitate de mostenitor al defunctului nu si-a exprimat in scris acceptarea succesiuni intrucat doi dintre notarii la care am fost de pe ... (vezi toată discuția)