avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Refuzul eliberãrii diplomei de bacalaureat de cãtre ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Refuzul eliberãrii diplomei de bacalaureat de cãtre facultate

Bună ziua!

Sunt student în primul an la Facultatea de Jurnalism în regim cu taxă. Am fost exmatriculat datorită faptului că nu m-am prezentat la examene. Când am vrut să-mi retrag dosarul de la facultate, doamna secretară mi-a spus că nu poate să-mi elibereze dosarul până când nu plătesc restul taxei scolare.

Nu cunosc legile şi nu pot să mă pronunţ dacă au voie să-mi reţină sau nu diploma de bacalaureat, însă eu am muncit pentru ea şi este proprietatea mea personală.

Ce să fac în acest caz? Cu cine să iau legătura? Unde să mă adresez?

Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
delippity, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra Banica , utilizator 12:15, 21 Februarie 2019
Nu inteleg ce este cu nemultumirea aceasta... ati pus o intrebare, vi s-a raspuns, raspunsul nefiind pe placul dvs. Ar trebui sa va multumiti ca vi s-a dat un raspuns.

Aratati-mi dvs. unde este ilegal ca o facultate, o institutie sa tina documentele originale. Toate facultatile din tara practica acest lucru, e o metoda de protejare. Ati spus ca nu aveti taxa platita, cu actele in original acasa puteati foarte simplu ca de maine sa plecati si sa lasati o gaura de cateva mii de lei in facultatea respectiva.
Ati semnat un contract de scolarizare, in al meu s-a specificat clar ca trebuie sa fie depusa diploma in original pentru a putea fi admis. Sfatul meu este ca data viitoare, inainte sa semnati ca primarul si sa va puneti cnp-ul pe toate hartiile, cititi tot!

Platiti-va taxele, apoi aveti acces la diploma dvs. Numai bine!

PS: Raman surprins cum un domn/o doamna avocat a recomandat ca diploma sa se dea disparuta/furata. Sper ca nu dati astfel de sfaturi si clientilor. Vorbim despre o infractiune aici, nu despre o simpla joaca de-a scrisu'.
CryTeK, utilizator
Eu nu înţeleg de ce aveţi atitudinea asta faţă de mine.
Din ceea ce spuneţi dumneavostră, eu înţeleg că atâta timp cât primesc un răspuns, trebuie să mă declar mulţumit că am avut onoarea să mi se răspundă.

Aratati-mi dvs. unde este ilegal ca o facultate, o institutie sa tina documentele originale.

Uitaţi-vă pe pagina numărul 2, la răspunsul colegei dumneavostră şi la alte răspunsuri ale colegilor dumneavostră de pe acest forum care susţin acelaşi lucru.
delippity, utilizator
CryTeK a scris:

PS: Raman surprins cum un domn/o doamna avocat a recomandat ca diploma sa se dea disparuta/furata. Sper ca nu dati astfel de sfaturi si clientilor. Vorbim despre o infractiune aici, nu despre o simpla joaca de-a scrisu'.

Imi pare rau ca nu am posibilitatea de a va aplauda, neputand accesa butonul.Dar o fac prin scris, pentru acuratetea precizarii facute.Toata stima.:coffee:
ContSters325155, utilizator
Dnul/Dna delippity (imi cer scuze, nu stiu exact cum sa ma adresez) am citit toata discutia cu atentie, acolo nu se aduce niciun art. care sa spuna clar: "actele in original raman acasa". Nu am avut niciun ton ridicat, dvs. ati spus ca o colega de aici ar fi angajata la facultatea dvs. pentru simplu fapt ca a dat un raspuns care nu v-a convenit. Daca credeti ca in mesajul meu s-a simtit vreo urma de indignare, nu a fost ca v-am raspuns dvs., a fost pentru acel raspuns dat de "colega mea, dna. avocat".

Imi cer scuze daca s-a crezut altceva... ideea e ca nu aveti altceva de facut, documentul original e esential, plata taxelor fiind cea mai buna rezolvare. Incercati sa purtati o discutie cu decanul facultatii sau sa faceti o plangere la secretariat, acestia vor fi nevoiti sa dea un raspuns motivat.
CryTeK, utilizator
Eu n-am fost nemulţumit de răspunsul colegei dumneavostră, ci de faptul că mi-a acordat 3 răspunuri, iar în toate îmi spunea să plătesc taxele. Sunt conştient de faptul că sunt mai limitat dacă n-am urmat facultatea de drept, dar ştiu să citesc. Având în vedere că în discuţia mea cu doamna secretară am avut parte de aceleaşi răspunsuri la toate întrebările, am făcut o comparaţie între colega dumneavostră şi doamna secretară.

am citit toata discutia cu atentie, acolo nu se aduce niciun art. care sa spuna clar: "actele in original raman acasa".

Deci să înţeleg că se fac presupuneri în legătură cu ce este legal şi ce nu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ªtiu că este vorba despre alt subiect dar esenţa este aceeaşi.

www.avocatnet.ro/content/for...
delippity, utilizator

Alte discuții în legătură

Facultatea refuza sa imi restitutie diploma de bacalaureat robogdaniasi robogdaniasi buna ziua.am fost student la facultatea de medicina veterinara din iasi la zi/taxa timp de un an jumatate.in anul 2 sem 2 am renuntat la facultate din motive ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar studii RalucaAndrei RalucaAndrei Buna ziua! In anul 2009 m-am inscis sa urmez masterul. Am intrat pe un loc cu taxa. Din cauza locului de munca si a faptului ca nu locuiam in orasul in care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)