avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de apartamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de apartamente

Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament pe care acesta il detinea dinaintea casatoriei. In curand dorim sa facem schimb cu un alt apartament intr-o alta zona. Schimb pe schimb, fara nicio diferenta de bani. Am auzit ca ne-ar costa mai putin decat la vanzare cumparare. Numai ca pe noul apartament in care vom locui am vrea sa fim amandoi trecuti ca si proprietari cu drepturi depline. Care ar fi procedura?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:35, 15 Mai 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Dar daca nu am mai face schimb de apartamente si am face vanzare cumparare. Adica sotul le-ar vinde lor apartamentulin care locum acum, iar noi impreuna il cumparam pe al lor? Asa ar fi ok? In acest mod am avea fiecare dintre noi doi drepturi egale?
Adica ar fi mai dificil sa dovedeasca ca bunul cumparat acum a fost obtinut cu pretul din vanzarea unui bun propriu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subiect :RE: schimb de apartamente

in cazul unui divort si al unui eventual partaj, sotul dvs va putea face dovada ca nou apartament indiferent ca l-ati obtinut prin schimb sau vanzare-cumparare , l-ati obtinut in schimbul imobilului bun propiru al sau . sau din vanzarea imobilului bun propriu .
asa ca ,daca va avea un av bun , parerea mea este ca v-a dobandi in intregime intregul apartamnet.
in nici un caz nu puteti deveni coproprietara , pt ca imobilul nou va fii dobandit ca urmare a vanzarii-schimbului cu un bun propriu al sau .

decat daca sa zicem l a achizitionarea acestui nou imobil , veti contribui si dvs cu o suma de bani, primita asa cum v-au sfatuit si colegii mei sub titlu de donatie . iar pe baza acestei donatii sa contribuiti si dvs la achizitionarea noului imobil .
chiar si asa cota dvs de contributie va fii infinit mai mica decat a sotului, iar parerea mea este ca in cazul unui partaj , este posibil ca sotul sa ramana cu apartamentul , cu obligatia de a va plati o sulta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sskk sskk Buna ziua. De 6luni sunt casatorit dar am obs ca actul resp schimba persoana de langa mina.Pe scurt am un apartament dobandit prin contract vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Pastrare bunuri dobandite inainte casatorie miric miric Buna ziua .M am casatorit si am niste bunuri achizitionate inainte de casatorie printre care un apartament care este pe numele meu si care si dupa casatorie a ... (vezi toată discuția)