avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... L-am batut pentru avansurile cu conotatie sexuala pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

L-am batut pentru avansurile cu conotatie sexuala pe care le facea sotiei- primesc circumstanta atenuanta?

Un coleg de-al prietenei mele ii tot facea avansuri cu conotatie sexuala, si ii propunea sa se desparta de mine pt. el. L-am batut mar... cand am vazut SMS-urile pe care i le trimitea.

Primesc sau nu primesc circumstanta atenunta? unii zic ca merit o agravanta... :( astept raspuns
ii zicea s-o lase in pace ca are prieten ,dar el tot insita.

e logodnica mea, urmeaza sa ne casatorim
Era mai simplu de prima data sa te duci cu ea la politie sa ii spui ca o hartuieste...fapta e consumata acum,cum am spus si mai sus..vezi ce vrea tipul,banuiesc ca o sa vrea bani..sigur!
Fapta constituie infractiunea de loviri si violente, si se urmareste penal doar daca depune el plangere. A depus plangere? Ati fost chemat la politie pentru declaratii?

Circumstante atenuante nu cred ca aveti. Nimeni nu este indrituit sa isi faca dreptate singur, asta e un principiul al democratiei, al societatii in care traim. Calea legala era ca ea sa depuna plangere de hartuire, ori sa discutati toti trei amiabil, si de fata cu ea si cu el sa ii puneti in vedere dvs si logodnica sa nu o mai agaseze. Sunt convins ca se rezolva prin dialog.

Avand in vedere ca paharul s-a spart deja, solutia ar fi sa dialogati cu el si sa va impacati in mod amiabil. Chiar daca el o sa va ceara anumite despagubiri. Puteti evita dosarul penal daca nu depune plangerea ori daca si-o retrage pe timpul urmaririi penale.

Daca este mai incapatanat de fel, ori mai putin comunicativ, si va vrea sa se razbune pe dvs, numai bine prilej de a se razbuna si pe logodnica, veti avea probleme in a discuta cu el si a va intelege amiabil. Atunci veti avea nevoie de un mediator sa va faciliteze impacarea.

In toate cazurile, cea mai buna solutie este sa scapati de dosarul penal, si astfel si de cazier, prin impacarea cu el. Dificil, dar trebuie sa faceti tot posibilul.
In functie de situatia de fapt si de cum veti sti sa va aparati, este posibil sa se retina ca circumstanta atenuanta legala, scuza provocarii (art. 75 alin.1 lit.a c.p.), de principiu, este necesar ca infractiunea savarsita sa se comita cocomitent cu consumarea provocarii ori imediat dupa aceasta, deoarece un interval indepartat de timp ar estompa efectele produse de actul de provocare.
Se poate retine scuza provocarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea de domiciliu ContSters82607 ContSters82607 buna ziua.unui prieten de-al meu i s-a intocmit dosar penal astfel; tatal lui a fost in nenumarate dati jignit si amenintat de catre amantul sotiei sale (il ... (vezi toată discuția)
Lovire - pedeapsa strumful strumful Buna ziua, Acum cateva saptamani am iesit intr-o seara in club, am baut ceva pana am fost ametit destul de bine.Si inauntra am avut o mica altercatie cu ... (vezi toată discuția)
Sunt minor herod1994 herod1994 am 15 ani,intr-o seara un baiat de 18 ani s-a luat de un prieten de-al meu.eu m-am duc sa vb cu persoana respectiva sa vad ce s-a intamplat,iar acesta a ... (vezi toată discuția)