avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema telefon vandut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema telefon vandut

Buna ziua, in urma cu cateva zile am vandut un telefon. Am vorbit cu proprietarul si a fost de acord sa trimit coletul prin posta. Telefonul l-am bagat putin la incarcat, iar dupa aceea l-am bagat in colet, deschis. Coletul a ajuns la el si, spune el, l-a desfacut de fata cu cei de la posta si a spus ca nu functiona. Mi-a spus ca l-a dus la un service gsm si ca cei de acolo au constatat ca are nu stiu ce rupt prin el si ca de asta telefonul nu functioneaza.
A spus ca fratele lui este politist si ca daca nu ii trimit banii inapoi imi face dosar penal pentru inselatorie si ma cheama in instanta, ca are dovezi convorbirile in care eu spuneam ca e 100% functional.
De ieri tot imi spune ca refuz colaborarea, ca am tupeu nesimtit, ca traiesc sa ii insel pe cei de pe internet cu produse defecte, vandute ca fiind perfect functionale etc.
In anuntul cu telefonul, am poza cu el functional, el a spus ca nu, in anunt era un telefon functional si eu i-am trimis unul stricat. I-am spus cateva detalii care se vad in poze si pe care le are si telefonul trimis, dar el tot pe a lui o tine, ca i-am trimis alt telefon.
A spus ca ii are ca martori pe cei de la posta si pe cei de la service-ul gsm.
Pot pati ceva daca nu ii trimit banii? Chiar nu vad de ce sa ii trimit banii cand eu i-am dat un telefon functional. Eu sa raman si fara bani si cu telefonul stricat.

PRETUL TELEFONULUI VANDUT: 120 RON
Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Teodor998 , utilizator 10:12, 1 August 2014
Asta pare să fie ţeapă. Din două una: ori telefonul de fapt e ok, dar jmekerul vrea să primească şi banii înapoi şi rămână şi cu telefonul, ori are un telefon defect acelaşi model şi vrea să vi-l trimită pe ăla în loc de telefonul bun ce i-a fost trimis şi mai vrea şi banii înapoi. Eu nu i-aş trimite niciun leu. Zice că merge la poliţie? ªi ce dacă? El cum poate demonstra că telefonul i-a fost trimis defect? Că a fost la service GSM cu el? De unde ştim că nu l-a defectat el de când l-a redicat de la poştă şi până la service? Probabil că ştie şi el foarte bine chestiile astea şi toată treaba cu poliţia e doar la vrăjeală, fiindcă precis nu are tupeul să se ducă la poliţie; ameninţarea cu poliţia e ca să vă sperie şi să vă facă să-i trimiteţi banii. Repet: eu nu i-aş trimite niciun leu şi dacă insistă cu ameninţările şi şantajul, m-aş duce eu la poliţie şi l-aş reclama.
Daca telefonul era stricat de la deschiderea coletului,nu se mai ducea la service cu el,ci v a suna imediat sa raporteze problema... atunci pe loc.La pretul cu care l ati vandut,banuiesc ca nu e cine stie ce telefon..la ce l ar fi dus la reparat daca nu e un telefon scump?Nu i trimite nici un leu chiar daca va ameninta si cu mama politiei.Sa demonstreze el ca a fost stricat cand l a primit.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator
Total de acord cu precedentul sfat.Nu va lasati intimidat.Nu se joaca nimeni asa cu dosare penale.Sa fim seriosi. Editez pt a va spune ca tot atat de bine puteti dvs sa faceti plangere pt.amenintare.Sa vedem reactia domnului care nu e atat de barbat si se ascunde in spatele fratelui.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
ContSters325155, utilizator
Nu am trimis nici un ban si nici n-am mai intrat sa vad ce a scris. Ultima oara cand l-am intrebat daca imi trimite telefonul cu 120 de lei ramburs a evitat subiectul si a spus ca vrea banii urgent si ca imi trimite coletul ulterior. Evident, nu am trimis banii.
Foarte bine.Cand duci un obiect in service,ti se da un bon cu un nr de inregistrare, indiferent ca il repara pe loc sau nu.Daca l a lasat in service si afost reparat,sa ti trimita pe mail bonul si factura.Dar sunt sigur ca nu l a dus nicaieri:DSi inca ceva...cu 150 de lei,isi gasea un tel in amanet.B-)

Alte discuții în legătură

Acuzatie inselaciune green488 green488 Buna seara, am postat un anunt cu un telefon pe un site de specialitate. Un cumparator l-a dorit si eu l-am trimis prin curier. Telefonul trimis de mine era ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)
Inselatorie pe internet elena_crys elena_crys Buna Ziua! De curand mi-am cumparat de pe internet un telefon NOU,dar dupa ce l-am scos din cutie,pe langa faptul ca nu era sigilat,in momentul in care ... (vezi toată discuția)