buna ziua
as dori sa aflu cat de usor se poate inlatura cineva de la o mostenire. problema este urmatoarea:
fratelui meu i-a decedat tatal, sotia tatalui nu a considerat necesar sa anunte toti fiii despre deces. fratele meu a aflat de la un cunoscut ca tatal sau a decedat, a mers cu cativa prieteni la mormant dar acolo a avut surpriza sa constate ca pe piatra funerara nu erau trecute decat datele nasterii iar mormantul nu arata ca si cum acolo ar fi fost ingropat cineva de curand. pe moment fratele meu s-a gandit ca e mai bine ca nu a murit chiar daca el a cheltuit ceva bani, a tot incercat sa ia legatura cu sotia tatalui sau dar nu reusea, unul din fratii lui chiar i-a spus la un moment dat ca bunicul decedase si nu tatal apoi a fost chemat la notar unde a aflat ca se deschide succesiunea tatalui sau. au fost prezenti toti cei 3 copii ai decedatului si sotia supravietuitoare, am inteles ca au avut o mica cearta din cauza unui testament de care nu stia nimeni prin care tatal fratelui meu lasa totul sotiei supravietuitoare, fratele meu nu a fost de loc atent la ce se intampla acolo si la iesire fratele mai mare i-a spus sa stea linistit ca se ocupa el de tot, practic a inteles ca totul o sa se rezolve la notar dar dupa cateva luni a primit o citatie la proces. in timpul procesului a declarat ca in ianuarie cineva l-a anuntat ca i-a murit tatal dar ca a constatat ca nu existau dovezi iar sotia supravietuitoare nu i-au oferit nici un raspuns, nu a stiut unde sa intrebe de certificatul de deces si oricum era mai bucuros ca poate nu a murit. prin iunie a fost chemat al notar unde a aflat intradevar ce s-a intamplat dar a fost convins de declaratiile rudelor ca totul o sa se rezolve acolo dar in noiembrie a primit citatia la proces unde partile au incercat sa-l instraineze de la mostenire pe motivul lipsei acceptarii mostenirii. din declaratia lui, in acte sa inteles ca el a aflat in ianuarie de deces dar nu mai apare si faptul ca a constatat lipsa datei mortii de pe piarta funerara. in iunie, la notar a aflat ca intradevar tatal lui este decedat dar nu a considerat ca trebuie sa faca o acceptare a mostenirii atata timp cat i sa spus ca acolo se rezolva totul, de altfel el nu prea a putut sa ia parte la discutie pentru ca vestea la can dat peste cap. hotararea instantei a fost cea de instrainare a fratelui meu pentru ca nu a facut in termen de 6 luni acceptarea mostenirii, urmeaza sa faca recurs, el nu prea e incantat de idee, i se pare ca a pierdut mai mult lipsind de la inmormantare decat partea lui dintr-un apartament dar eu vreau sa-l conving sa mearga mai departe pentru ca e dreptul sau. mai are sanse sa castige atata timp cat instanta a inteles gresit datele? lui i-au venit tarziu toate informatiile, citatiile i-au fost trimise mereu la alte adrese, sotia tatalui sau nu e de gasit niciodata. eu am spus ca merita sa incerce.
Nu a fost citat, a fost anuntat de catre un frate ca urmeaza sa se intalneasca, probabil ca acolo sa facut prezenta.
Tatal lui a murit in septembrie 2004 pana la intalnirea de la notar la mijlocul lui 2005 nu a putut da de familie, a aflat de la un cunoscut ca tatal lui nu e bine dar nimic concret, incercarile lui de a lua legatura ca familia au dat gres ba mai mult, sa intalnit cu un frate pe strada si acesta i-a spus in fuga ca nu tatal decedase ci bunicul. La notar nu a facut o acceptare expresa dar prezenta lui acolo ar putea fi considerata ca o acceptare tacita, de la intalnirea la notar pana la primul termen al procesului (proces de care a aflat in ultima clipa la notar au hotarat ca vor rezolva problema acolo si nu va fi nici un proces) nu au trecut 6 luni, procesul a inceput in octombrie unde fratele meu a facut o acceptare expresa in intampinare.
il ajuta faptul ca rezulta clar ca sa incercat inlaturarea lui ? instiintarile despre proces i-au venit la o adresa de unde el nu isi putea ridica corespondenta desi a specificat adresa de unde putea sa o ridice. ia fost acceptat un singur martor, nu ami stiu sigur dar parca erau necesari 2 martori?
Succesiuni
titi marina
Va salut cu respect.
Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert.
Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)