avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz livrari cumparaturi online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz livrari cumparaturi online

Buna ziua,am achizitionat de ceva timp in urma un produs online de la un magazin....mentionez ca produsul(un circular)era un model nou si il vazusem doar pe site.Dupa achizitionare am dorit sa postez in rubrica comentarii pe site-ul acestui produs parerea mea despre el...care din pacate era una negativa(produsul era de slaba calitate a executiei)Am scris comentariul care a fost sters de moderatori fara nici o precizare(mentionez ca am folosit un limba decent doar ca nu era in favoarea obiectului)Am trimis deasemenea un e-mail vanzatorului,in care am intrebat daca pot renunta la cumpararea obiectului/cum se face returul etc(legal,in termen)Vanzatorul mi-a raspuns,insa nu am dat curs returului deoarece am apreciat ca valoarea transportului era mare si pierderea avea sa fie substantiala.Asadar am ramas cu produsul.Vanzatorul insa mi-a refuza sa mai livreze orice comanda initiata,nu mi se raspunde la telefon,si daca sun de pe alt numar mi se spune ca ma vor contacta ei din nou. Intrebarea mea este:este legal ceea ce fac ei?Cum pot face sa mai cumpar de la ei?In fond nu am gresit cu nimic ..(cred)...Ce pot sa fac ?ma refer la o sesizare ceva...nu stiu...au dreptul sa faca doar ce vor ei?? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geoblanaru , utilizator 13:35, 22 August 2014
Cu textul " Ne rezervam dreptul de a ne selcta clientii" e greu sa te bati.
Sfat: In locul tau as incerca alt magazin, mai ales ca produsele lor nu sunt de calitatea asteptata. Daca totusi vrei neaparat sa mai faci o comada incearca sa faci alt cont, adresa de livrare etc.
Referitor la reclamatie nu am stiinta ca poti rezolva ceva, chiar daca asta e o discriminare clara. Ubdeva la inscriere ai spus da la " Termenii si reguli de utilizare" si acolao este rubrica ne rezervam dreptul...
Buna ziua!
Daca vreti neaparat sa verificati legimitatea actiunilor (mai degraba, a inactiunilor) lor, apreciez ca puteti face o sesizare la ANPC pentru a inspecta acest caz, invocand urmatorul temei legal:
Legea 12/1990, republicata:
"Art. 1
Următoarele fapte reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni:
[...]
h)neexpunerea la vânzare a mărfurilor existente, vânzarea preferenţială, refuzul nejustificat al vânzării acestora sau al prestării de servicii cuprinse în obiectul de activitate al operatorului economic;
Art. 2
[...]
Contravenţiile prevăzute la art. 1 lit. b)-d), g), h) şi k) se constată şi se sancţionează şi de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
"
Spor si voie buna!
Multumesc mult,Cu stima domnule MihaiPetru...asta e exact ce cautam!Multumesc!
Am inaintat o sesizare catre ANPC....asteptam...:strong:
Buna ziua!
Asteptam cu interes punctul de vedere al ANPC! :yes:

Spor si voie buna!

Alte discuții în legătură

Recuperare bani achitati pentru marfa care nu a fost livrata nici dupa 2 luni, termenul de livrare fiind 15 zile plita plita Bună ziua! Am o întrebare în legătură cu o comandă online pentru o plită de pe siteul “techstore.ro”. Comanda a fost plasată și achitată ... (vezi toată discuția)
Magazin de bricolaj nu respecta politica de retur. ursul pacalit de vulpe. dorunc dorunc Buna ziua, In urma cu o saptamana am achizitionat un produs din magazinul de bricolaj romanesc D...In acest interval, produsul a fost folosit timp de doua ... (vezi toată discuția)
Comanda electrocasnice - returnare produs claudiui claudiui Buna ziua, Am facut o comanda care a fost si livrata Sambata 2 februarie. Comanda continea mai multe produse iar eu vreau sa returnez unul. Este vorba ... (vezi toată discuția)