avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

Buna ziua,

Cineva a ridicat in locul meu, fara stirea mea, o suma de bani (ce i se cuveneau copilului meu minor) de la o institutie a statului. Persoana care a ridicat acesti bani face parte dintr-un minister destinat sa respecte si sa aplice legea.
Vreau sa fac demersurile necesare; nu ma intereseaza sa revendic neaparat suma, ci ma intereseaza sa dea socoteala pentru abuzul facut in serviciu.Cu siguranta stia ca nu are acest drept, dar a crezut ca eu nu voi afla.
Ma intereseaza cum se pedepseste acest lucru, fiind vorba de abuz in serviciu si chiar uz de fals, deoarece cererea a fost semnata de alta persoana decat cea care a facut solicitarea.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena2014 , utilizator 15:57, 18 Iulie 2014
Buna ziua,
Plangerea se va adresa parchetului de pe langa judecatoria pe raza careia a avut loc fapta.
Ati putea invoca art. 300 C.p si art. 322 C.P.
Consultati un avocat.
Multumesc frumos pentru raspuns.Am citit NCPP art.300 si 322, dar nu am inteles mare lucru, nefiind de specialitate. Din experienta dumneavoastra, care ar fi pedeapsa minima?? Si daca credeti ca are rost sa incep demersurile sau daca in tara asta exisat riscul sa ma lupt cu morile de vant? Va multumesc!
Avand in vedere ca nu descrieti detaliat situatia, incadrarea faptei nu este foarte clara momentan, dar pare sa fie vorba despre savarsirea unei infractiuni, dvs aveti posibilitatea sa depuneti plangerea penala cu descrierea faptei, indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă daca aveti, urmand ca organul de urmarire sa incadreze fapta.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penală Annddrei Annddrei Doresc să știu dacă este normal și ce se poate face când la reclamarea unui procuror de caz pentru arhivarea abuzivă a unei plângeri penale respectiv pe ... (vezi toată discuția)
Proces pentru lovire pschintee pschintee Salut, Acum 2 ani imi serbam ziua de nastere intrun local public cu cativa prieteni de ai mei.In acel local eram eu si grupul meu de prieteni, si un alt ... (vezi toată discuția)
Art. 322 si art. 323 din c.p. Elena2014 Elena2014 Buna ziua, O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la ... (vezi toată discuția)