avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare loc de munca dupa concediu crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare loc de munca dupa concediu crestere copil.

Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt in concediu crestere copil, ar trebui sa reincep munca din 1 septembrie (ca sa pot beneficia si de stimuletul de crestere). Am gasit o alta oferta de job si vreau sa semnez contractul de munca cu data de 24 august. Cum procedez in acest caz, imi dau demisia cu 24 august sa poata fi operata schimbarea in Revisal si cu 25 semnez noul contract de munca sau se pot face toata in data de 25 august? Precizez ca 25 august e luni si din cate stiu eu, in Revisal se opereaza cu o zi inaintea intrarii in vigoare a noului contract.
Cel mai recent răspuns: olesea_bisu , utilizator 17:45, 17 Iulie 2014
1. Se numeste stimulent de insertie (nu stimulent de crestere).

2. Puteti incheia mai intai noul contract individual de munca (CIM) si apoi sa-l incetati pe cel actual.

3. Inregistrarea in Revisal se poate face si in ziua de vineri de dinaintea zilei de luni in care incepeti activitatea.

4. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
...

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:

a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;

b) data angajarii;
...

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2), si transmiterea registrului se fac dupa cum urmeaza:

a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
...

Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere in revisal schimbare domiciliu angajat mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Daca un angajat si-a schimbat domiciliul in CI, transmiterea in revisal se poate face oricand? Termenul de 20 zile nu se aplica si pentru ... (vezi toată discuția)
Revisal angajator nou cristina_71 cristina_71 Buna ziua. As dori sa stiu daca in momentul angajarii unei persoane, se trec in revisal si datele de la fostul angajator: cim, acte aditionale cu modificari ... (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)