avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda in contravaloare de 23.000 RON la 4 ani de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda in contravaloare de 23.000 RON la 4 ani de la succesiune

Buna ziua,
Vreau sa va descriu pe scurt cazul vecinului meu care este un adolescnet de 23 de ani, ai carui parinti sunt ambii decedati.

Vecinul meu a primit luna trecuta de la finante o instiintare prin care i se transmite faptul ca in calitate de unic mostenitor al tatalui sau datoreaza suma de 23.000 RON reprezentant citez "venituri din despaguburi".

S-a adresat celor de la finante care i-au spun ca e vorba despre o amenda pe care tatal sau a acumulat-o pe firma (SRL) pe care a detinut-o si contravloarea acelei amenzi trebuie sa o achite el acum....la intelegere in rate, sau cum va putea (cate 5 milioane asa pe rand pana ajunge la 230).
Verificand firma pe ministerul finantelor am constat ca aceasta a fost radiata inainte de moartea tatalui sau, respectiv in certificatul de succesiune nu apare absolut nimic legat de aceea firma.
Intrebarea mea este: considerati ca acest copil ar putea avea castig de cauza daca ar actiona in instanta administratia finatelor ? (asta asa la o prima vedere si din putinele date pe care le-am furnizat aici pe forum). Adica merita sa il ajut si sa il impulsionez sa mearga la un avocat si ulterior in instanta cu acest caz....pentru ca banii sunt la el o problema si nu as vrea sa ii iroseasca ?
Cel mai recent răspuns: pandiseba , utilizator 12:26, 20 Iulie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa se adreseze unui avocat care, dupa studierea actelor, sa-l indrume.
Nu este ceva de lasat la voia intamplarii.
Daca transmiteti mai multe date, poate va putem ajuta si cei de pe forum.
Instiintarea transmisa de finante este probabil un titlu executoriu.
Impotriva acestuia se poate formula contestatie la executare, in motivarea si dovedirea careia trebuie aduse detaliile prezentate de dvoastra.
Sfatul meu este, totusi, ca tanarul sa prezinte documentele despre care faceti vorbire unui avocat care sa il consilieze in concret cu privire la posibilitatile juridice de care s-ar putea folosi.
Consilierea juridica de specialitate nu implica costuri foarte mari.
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Pe documentul venit de la finante scrie doar atat instiintare...."Va aducem la cunostinta ca figurati in evidentele noastre cu o suma restanta de....."

Dar as mai vrea s intreb ceva....in momentul in care notarul a facut succesiunea nu a avut nevoie si de un certificat fiscal ?
Daca a avut nevoie, nu ar fi trebuit ca fiul sa auda atunci la succesiune despre aceasta suma ?
Personal, nu cunosc ce documente solicita in plus fata de actele masei succesorale de la mostenitori - alta profesie, alte atributii... Indrumati tanarul sa contacteze si notarul care s-a ocupat de dezbaterea succesiunii.
ca si solutii vad plangere impotriva proces verbal de contraventie discutabila ca si succes. Trebuie sa incepeti cu o cerere de comunicare proces verbal

pe de alta parte ati acceptat mostenirea si, deci si pasivul defunctului
daca amenda e pe firma cum a ajuns in pasivul mortului

firma a fost radiata de la RNC dar lichidarea acesteia s-a facut? adica s-a transmis patrimoniul de la firma catre asociati?

cred ca trebuie sa angajati avocat daca nu aveti bani de amenda, desi mai scump, merita:D

Alte discuții în legătură

Mostenire debit la cas (casa de sanatate) florin1969 florin1969 Tatal meu a decedat in vara 2011, sunt 3 mostenitori la care unul a renuntat la ea. El a avut un PFA cu toate darile la stat achitate, a fost si ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa a mostenitorilor asociatului defunct nyusziful nyusziful Buna ziua, Va rog sa ne lamuriti: in calitate de mostenitori ai asociatului defunct al unui SRL, avem calitate de a inainta in fata instantei o cerere de ... (vezi toată discuția)
Datorii persoana decedata Athenais Athenais Buna ziua tuturor, Tatal meu a decedat in toamna anului trecut, avand o factura de plata la telefonie mobila, datand din 2009. Cuantumul acestei facturi era ... (vezi toată discuția)