avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin de identitate in caz de revenire in tara.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin de identitate in caz de revenire in tara.

Bun gasit tuturor!

Am o nelamurire, in ce priveste primirea buletinului de identitate, in cazul revenirii temporare sau definitive in tara.
Acum cativa ani, poposind in tara, mi-am facut pasaportul romanesc, totodata primind si acel CNP pe care nu-l mai aveam, din momentul emigrarii. Nu am idee daca l-am reprimit, sau am altul nou, cert este ca acum am, odata cu noul pasaport. Am vrut sa imi fac si buletin de identitate, avand in vedere ca am o proprietate in Buc. dar, doamna de la Evidenta mi-a spus ca nu pot face decat unul temporar, pe care trebuie sa-l vizez anual. Lucru care pt. mine e mai dificil, nu intotdeauna putand sa revin in tara, la termenul necesar...
Intreband de ce nu pot unul permanent, mi-a spus ca pot numai in cazul in care renunt la ce am in tara unde ma aflu.
Adica nu inteleg exact...la ce sa renunt???la cetatenie, sau drept de sedere, ca locuitor... ????
Cel mai recent răspuns: mediterana , utilizator 12:30, 7 Martie 2015
bun gasit,

revin cu inca o intrebare legata de primirea unui buletin de identitate permanent , la revenirea in tara, definitiv.

Ce dovezi trebuiesc aduse la biroul de evidenta, din care sa reiasa ca renunt la domiciliul din strainatate, pt. a reveni la resedinta din Romania? sau este suficienta o declaratie?
daca la acea adresa, locuieste sora mea, trebuie sa ma ia in spatiu?
care este procedura exacta?

va multumesc anticipat!
Gasiti aici raspunsul:
www.avocatnet.ro/content/for...
va multumesc din suflet! :)
Taxa de 41 lei pentru restabilire nu mai este necesara. Restul actelor sunt cele prezentate mai sus.
Pasaportul CRDS vi se va anula.
:) va multumesc pentru precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman cu domiciliul in strainatate dar si in romania eugen82 eugen82 Un cetatean roman plecat de 20 de ani , cetatean al altei tari si cu domiciliul stabil in acea tara, mai are dreptul de a-si declara domicilul in Romania si de ... (vezi toată discuția)
Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)