Am o nelamurire, in ce priveste primirea buletinului de identitate, in cazul revenirii temporare sau definitive in tara.
Acum cativa ani, poposind in tara, mi-am facut pasaportul romanesc, totodata primind si acel CNP pe care nu-l mai aveam, din momentul emigrarii. Nu am idee daca l-am reprimit, sau am altul nou, cert este ca acum am, odata cu noul pasaport. Am vrut sa imi fac si buletin de identitate, avand in vedere ca am o proprietate in Buc. dar, doamna de la Evidenta mi-a spus ca nu pot face decat unul temporar, pe care trebuie sa-l vizez anual. Lucru care pt. mine e mai dificil, nu intotdeauna putand sa revin in tara, la termenul necesar...
Intreband de ce nu pot unul permanent, mi-a spus ca pot numai in cazul in care renunt la ce am in tara unde ma aflu.
Adica nu inteleg exact...la ce sa renunt???la cetatenie, sau drept de sedere, ca locuitor... ????
revin cu inca o intrebare legata de primirea unui buletin de identitate permanent , la revenirea in tara, definitiv.
Ce dovezi trebuiesc aduse la biroul de evidenta, din care sa reiasa ca renunt la domiciliul din strainatate, pt. a reveni la resedinta din Romania? sau este suficienta o declaratie?
daca la acea adresa, locuieste sora mea, trebuie sa ma ia in spatiu?
care este procedura exacta?