avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... gararea unui autovehicul de marfa intr-un loc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

gararea unui autovehicul de marfa intr-un loc public

Care este temeiul legal in baza caruia un autovehicul de marfa, apartinator unei societati comerciale, poate fi garat intr-un loc public, ( trotuar ) blocand accesul locatarilor imobilului in fata caruia este garat, in acelasi timp incomodand si circulatia pietonilor pe strada respectiva
Nu are importanta tipul vehiculului, parcarea pe trotuar este interzisa.

art.63. - oug195
(4) Se consideră parcare staţionarea vehiculelor în spaţii special amenajate sau stabilite şi semnalizate corespunzător.
Baza legala este OMTI nr. 980/2011 (normele de aplicare a Legii transporturilor) actualizate prin OMTI nr. 1640/2012:
ART. 135 Conducătorii auto angajaţi ai întreprinderilor/operatorilor de transport rutier, care efectuează operaţiuni de transport, au următoarele obligaţii:
...
n) să parcheze vehiculele rutiere deţinute de operatorul de transport rutier/întreprinderea de transport rutier în cont propriu numai în locurile special amenajate indicate de către acesta/aceasta;
multumesc celor doua persoane care au avut amabilitatea de a raspunde exact la intrebare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)
Gararea masinilor de serviciu traianmusat traianmusat este normal ca o autoduba,pentru transportat marfa, apartinand unei firme de distributie diferite produse, sa fie garata in loc public, respectiv pe ... (vezi toată discuția)