avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... gararea unui autovehicul de marfa intr-un loc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

gararea unui autovehicul de marfa intr-un loc public

Care este temeiul legal in baza caruia un autovehicul de marfa, apartinator unei societati comerciale, poate fi garat intr-un loc public, ( trotuar ) blocand accesul locatarilor imobilului in fata caruia este garat, in acelasi timp incomodand si circulatia pietonilor pe strada respectiva
Nu are importanta tipul vehiculului, parcarea pe trotuar este interzisa.

art.63. - oug195
(4) Se consideră parcare staţionarea vehiculelor în spaţii special amenajate sau stabilite şi semnalizate corespunzător.
Baza legala este OMTI nr. 980/2011 (normele de aplicare a Legii transporturilor) actualizate prin OMTI nr. 1640/2012:
ART. 135 Conducătorii auto angajaţi ai întreprinderilor/operatorilor de transport rutier, care efectuează operaţiuni de transport, au următoarele obligaţii:
...
n) să parcheze vehiculele rutiere deţinute de operatorul de transport rutier/întreprinderea de transport rutier în cont propriu numai în locurile special amenajate indicate de către acesta/aceasta;
multumesc celor doua persoane care au avut amabilitatea de a raspunde exact la intrebare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)