avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am nevoie de o lamurire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am nevoie de o lamurire

in data de 8 septembrie am fost oprita de pol rutiera si aveam de doua zile numerele provizorii expirate si o programare la RAR abia peste doua saptamani. s-a inceput urmarirea penala iar eu din 20 dec 2008 am circulat cu o dovada de la politie pana acum cand dosarul a fost solutionat si am primit o amenda administrativa pe care am si platit-o numai ca la pol mi-au luat dovada si au scris pe ea ca permisul imi este suspendat ptr urmatoarele 90 de zile. este corect si in situatia data mai exista vreo cale de atac? multumesc
Cel mai recent răspuns: TARCHILA ELENA , utilizator 17:41, 15 Mai 2009
cioan a scris:

Totusi..... In Codul rutier nu este prevazuta nicio sanctiune pentru circulatia cu numere provizorii expirate, ci numai pentru circulatia cu un autovehicul neinmatriculat sau cu numere false.
Va doresc numai bine

De regula ,se interpreteaza ca fiind autovehicul neinmatriculat cel care nu are numar (macar) provizoriu valabil.
Puteti sustine ca este inmatriculat?
multumesc ptr sfaturi! pe mine m-a intrigat ca politistul caruia i-am dat actele prin care dosarul de la parchet a fost inchis, a suspendat permisul fara sa faca macar un proces verbal si a scris doar cu un pix pe dovada cu care circulasem pana atunci, fara un proces verbal fara nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor va rog .. am circulat cu o masina radiata lamest lamest noaptea trecuta m-a oprit un echipaj al politie rutiere pe colentina , eu conducand o masina cu numere de germania. dupa ce le-am aratat actele ( asigurare , ... (vezi toată discuția)
Un pic de ajutor va rog! albert33 albert33 Buna ziua. Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 90 de zile pentru ca nu am oprit la timp la trecerea de cale ferata si barierele s-au lasat ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)