avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tranzactie cu cod IBAN gresit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tranzactie cu cod IBAN gresit

Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, vanzatorul ma anunta telefonic ca a gresit codul IBAN si n-a intrat in posesia banilor.
Eu am inceput sa platesc deja rate. Daca nu ma suna habar n-aveam, banca a facut tranzactia cu codul IBAN de pe contractul de vanzare cumparare autentificat de notar si semnat de ambele parti.
Cine si ce trebuie facut ?
Daca banii ar fi blocati in banca atunci banca ar fi trebuit sa il anunte imediat pe ordonatorul platii ca banii nu au plecat sau macar atunci cand acesta a anuntat ca vanzatorul a gresit contul IBAN.

Daca contul gresit exista atunci exista si posibilitatea ca banii sa fi fost transferati.


cont gresti poate sa exisiste , dar daca nu corespunde numelui titularului ,banii nu intra , nu se transfera nimic.
banca nu are obligatia de anunta ca nu s-a efectuat transferul.titularul platitor , poate sa mearga la banca si sa verifice....
ca sa efectuezi o plata de la ghiseul bancii , funcionarul cere ibanul si numele titularului , daca corespund , este ok.
daca exista o greseala de nume sau de numar de iban , funcionarul nu efectueaza transferul.
aceeasi regula si la transferul dintr-o banca in alta...ca sa poti efectua un transfer , trebuie sa ai un cont pe care sa-l alimentezi cu bani , aopi initiezi transferul...daca ai gresit o litera din nume , sau o cifra din iban , transferul nu se efecueaza , si banii nu pleaca , raman in contul initial .
Multumesc, ati inteles foarte bine cazul si ati raspuns concret asa cum am gandit si noi.
Contul IBAN a fost corect scris din moment ce tranzactia s-a facut, numai ca nu era al vanzatorului.
cyan a inteles f. bine
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
TANTY, utilizator
@ separatistul, gresiti si insistati in greseala.. indiferent al cui e contul, daca e un cont valid, banii pleaca, nu verifica nimeni al cui e contul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
ok , dar unde pleaca ? nu contrazic pe nimeni , dar este greu de inteles...platesc lui Gheorghe dar am contul lui Vasile ....desii cei 2 nu au nici o legatura , nici macar nu se cunosc , in plus am o declaratie la notar . Probabil banca a crezut ca este stabilit ca plata sa i se faca lui Vasile ...ca asa reiese din declaratia notariala .
in cazul acesta banca nu e de vina.

Alte discuții în legătură

Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
Cont bancar gresit ionelpo906 ionelpo906 Buna ziua.Am solicitat o retragere de bani dintr-un cont deschis la o firma de pariuri on-line.Problema consta in aceea ca am indicat un cod IBAN gresit - ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)