avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare certificat mostenitor in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare certificat mostenitor in instanta

buna ziua,la decesul parintilor din 2 frati unul a deschis succesiunea la notariat obtinand certificatul de mostenitor pe numele lui nedeclarandul si pe celalalt frate acesta fiind plecat din tara. dupa 2 ani acesta revine si afla acest fapt si se adreseaza instantei de judecata pt. anularea certificatului de mostenitor sire cunoasterea calitatii de mostenitor. Intrebari ; 1-dupa anularea in instanta se reia dezbaterea masei succesorale la notariat sau se elibereaza alt certificat de mostenitor cu cei 2 mostenitori? 2- dupa 2 ani de la deces am inteles ca se impoziteaza mostenirea cine si cum se impoziteaza in cazul acesta? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 14:20, 20 Iulie 2014
se va elibera un nou certificat de mostenitor daca fratele respectiv castiga in instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 stare civila / succesiune sch sch 1.Va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc pt. a obtine Anexa 24 Stare Civila in vederea dezbaterii ulterioare a succesiunii, si daca aceasta solicitare, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)