avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geam de vedere / lumina ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geam de vedere / lumina ?

Buna ziua !
Am o problema si as dori niste pareri avizate, nu doar din auzite.
Problema sta cam asa :
-unul din zidurile casei da direct in curtea vecinului ( desi dupa schita topo ar fi 1,5-2 m pana la limita dintre proprietati,dar batranii le-au lasat asa cum sunt acum).
-pe acest zid a existat un geam normal de vedere inca de acum 50 de ani de cand a fost facuta casa.
-acuma s-a investit in renovarea casei si s-a schimbat geamul ( e drept ca s-a pus unul mai mare din termopan );
-in urma schimbarii geamului ,vecina s-a trezit (dupa 50 de ani ), ca o deranjeaza si nici mai mult nici mai putin , vrea ca geamul sa nu mai existe deloc.

Ce se poate face ?
- este ok ( dpdv legal ) daca-l transform din geam de vedere in geam de lumina ?
-are "buna mea vecina " vreo posibilitate sa-si vada visul implinit, adica geamul demontat si zididt locul ?

Mentionez ca am citit si eu Codul Civil articolele 514-616 si am tras concluzia ca daca geamul este de lumina, nu ar trebui sa existe alte probleme, indiferent ce-si doreste vecina.
Plus ca daca in urma studierii schitei topo ( care dateaza din 2005) reiese clar ca am cei doi metri de la zidul casei pana la limita proprietatii, pot sa las geamul asa cum e ...
Rog raspunsuri concludente pe cat posibil si pe intelesul unui om simplu, fara studii/notiuni de drept.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: challenger , utilizator 18:29, 19 Iulie 2014
puneti pe geam o folie autocolanta de intensitate mare (ca cele care se pun pe barbrizele masinilor) , si asa o sa-i dea impresia vecinului ca nu o sa-l mai deranjeze .
daca este in proiectul casei , nu o sa poata contesta nimic.
la urma urmei , presupun ca nu aveti vre-un interes de a vedea ce se petrece in curtea omului .
Evident ca nu ma intereseaza ce se petrece in curtea lor.
Ideea e ca ei o mana pe-a lor , ca geamul ala va fi demolat si in locul lui zidul cladit...
Au vreo sansa de succes ?
Eu din cat am citit codul civil, nu cred sa aiba sanse,dar mai exista si alta legislatie care sa le dea lor dreptate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitutea de vedere ariana2 ariana2 Buna ziua, Va scriu in speranta ca imi puteti da si mie un sfat. Locuiesc intr-o casa construita acum 50 de ani pe care am mostenit-o de la parinti. Casa se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati intr-o privinta, legat de ferestrele ... MariaGherasim MariaGherasim Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o privinta, legat de ferestrele de lumina de la baie. Parintii mei au primit locul casei de la bunicii mei. Langa noi, ... (vezi toată discuția)
La cati metri de podea se construieste geamul? cosminmir cosminmir Buna seara, Am inteles ca fereastra de la o casa ce are vedere in curtea vecinului trebuie construita la o anumita distanta fata de baza casei si geamul ... (vezi toată discuția)