analizând conţinutul acestui text de lege " Ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de Interne constată contravenţii privind: apărarea ordinii publice; circulaţia pe drumurile publice; regulile generale de comerţ; vânzarea, circulaţia şi transportul produselor alimentare şi nealimentare, ţigărilor şi băuturilor alcoolice; alte domenii de activitate stabilite prin lege sau prin hotărâre a Guvernului ", se poate formula o concluzie că jandarmii şi poliţiştii ( nu cei locali! ) nu pot aplica sanctiuni contravanţionale pe HCL-uri, chiar dacă în conţinutul acestora se precizează că au şi ei drept de constatare şi sancţionare? Raspunsul îmi este necesar de urgenţă întrucât intenţionez să contest un proces verbal şi vreau să ştiu dacă pot invoca asta. Va multumesc!
pai tocmai asta e... politistii locali pot sa aplice aceste HCL-uri, ca doar sunt angajatii primariei, insa in textul OG 2 spune clar actele normative in baza carora jandarmii si politistii pot lua masuri. si HCL-urile nu se numara printre ele
hotarari de consiliu local. pai ar fi simplu daca reusita contestatiei nu ar depinde doar de acest aspect. din punctul meu de vedere ar putea fi invocat acest aspect, insa doresc sa vad si alte opinii. poate sunt eu subiectiv...
Pai da, sunteti subiectiv, caci textul din Ordonanta 2 se refera la :
"...alte domenii de activitate stabilite prin lege sau prin hotărâre a Guvernului.", este vorba de domenii stabilite prin lege, nu de alte norme sanctionatorii stabilite prin HCL-uri, ..nu stiu daca faceti distinctia.
In plus, indicati HCL-ul cu pricina sa vedem si noi despre ce este vorba si ce scrie in ea (daca vreti, daca nu este secret, normal).