avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt bani din casa- unde depun plangerea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt bani din casa- unde depun plangerea?

Buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca cineva intra la tine in casa si iti fura o anumita suma de bani poate fi pedepsita?tu nu ai martori dar ai constatat ca banii au disparut dupa ce pers.respectiva a plecat.Unde poti face plangere si ce castig de cauza ai?Va multumesc
Trebuie sa porneasca de undeva, asta nu inseamna ca un dosar de furt nu se mai poate rezolva sau ca trebuie sa stai impasibil daca nu ai avut monitorizare in interiorul casei sa-l filmezi cand ia banii. Depinde si de locul unde erau banii, daca avea in mod normal acces acolo, de pilda, nu cred ca avea ce sa caute in dormitorul matrimonial si sa scotoceasca prin comodina de la capul patului.
depinde ce urmariti, daca doriti recuperarea prejudiciului ; chemati faptasul la un mediator, daca doriti sa va razbunati si sa o pedepsiti persoana respectiva: inaintati plangere penala la politie..Oricum ati omis unele detalii care ar clarifica situatia, ca de exemplu in ce conditii a intrat persoana in casa, aveti relatii cu persoana respectiva? etc Totusi avand in vedere volumul mare de lucru si dosare al Politiei Romane eu va indrum sa incercati sa va recuperati pe cale amiabila prejudiciul, este si in interesul dv.
exact in aceeasi situatie sunt eu...am fost la un prieten si dupa 2 zile a observat ca lipsesc 20000 lei....acum nu mai vorbeste cu mine..nici nu am fost chemat la audieri
Buna ziua! am fost la niste prieteni in casa. mai exact erau 2 . dupa ceva timp am constatat ca trebuie sa merg acasa . mi am luat taxiul iar in momentul cand trebuia sa platesc cursa am vazut ca banii nu mai sunt in portofel . eu ii banuiesc pe cei doi prieteni pentru furt . ei mi au spus ca eu poate am pierdut banii in taxiu cand am vanit dar eu imi aduc foarte bine aminte ca am stat pe bancheta din spate, am scos 100 de lei mi am primit restul pe care l am pus in portofel iar dupa portofelul in geanta. eu consider ca daca era sa pierd vrun ban imi pierdeam doar restul de la plata taxiului. consider ca daca imi pierdeam banii in taxiu nu mai trebuia sa am portofelul in geanta sau sa zicem ca eu cand am scos banii au cazut ceilalti bani dar totusi imi ramanea rstul platii taximetristului. ei incearca sa ma duca in eroare sa ma faca sa cred ca eu i am pierdut ... am depus plangere .. vreau sa stiu daca se dovedeste ca nu ei au furat banii desii asta e cam imposibil dupa parerea mea ce se va intampla? si daca se devodeste ca ei au luat banii ce se va intampla?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
ispas gabriela, utilizator
Nu cred sa rezolvati ceva cu plangerea penala. Doar daca recunosc ei de buna voie ca altfel nu vad cum sa ii probati.
Despre ce suma de bani este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnceperea urmaririi penale ..sorin, ..sorin, Am fost intr-o zi la băute cu un prieten, si dupa ceva timp am aflat ca sunt cercetat penal ca i-am furat telefonul, si sustras 400 de lei din portofel, acest ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa ma sfatuiasca, daca am primit un NUP in ianuarie 31 ( acuzatie pt evaziune fiscala) mai pot face acum plangere pentru inducerea ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu? CatalinEu CatalinEu In calitate de agent constatator am aplicat o sanctiune contraventionala, iar contravenientul a facut plangere penala impotriva mea pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)