avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord de mediere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord de mediere

sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna februarie a parasit domiciliu cu tot cu copil,stind acum in chirie.am facut un acord de mediere cu ea si avocata ei la mediator.in urma acestui acord a ramas in cresterea ei,am custodie comuna si program de vizita.este normal ca mama la programul de vizita sa trimita minorul cu o nepoata de-a ei?si ea ari vrea sa plece din tara cui poate sa lase minorul?eu nu am nici un drept la el dupa ce paraseste tara?vrea sa il lase cu un cumnat de al ei.pot sa o actionez in judecata pentru parasirea minorului?

Nu e vorba de nici o incredintare (aveti autoritate parinteasca in comun) si nu puteti sa o actionati in judecata pentru parasirea minorului daca l-a lasat in grija cuiva si ii trimite bani/bunuri pentru a fi intretinut copilul.

Ati vorbit cu mama? Sunteti dispus sa aveti grija de copil cat lipseste mama din tara?
mama baiatului lucreaza de 3 luni in italia si vrea sa-i dau semntura pt baiat sa il ia cu ea acolo,eu nu sunt de acord,poate sa o obtina in instanta fara acordul meu?
Ati incercat Ordonanta Presedintiala, pentru a deveni parinte rezident? Daca instanta accepta, atunci minorul va locui la dvs. si mama va avea drept de vizita.
Fireste ca mama poate introduce o actiune pentru a suplini semnatura dvs. si astfel sa poata lua minorul in vacanta. Pentru a schimba domiciliul minorului in alta tara, are nevoie de mai multe argumente si dovezi in fata instantei (locuinta asigurata, conditii de crestere si educare-scoala, asigurarea legaturilor personale cu dvs. si familia paterna, etc)
Da poate obtine prin instanta acest drept de a pleca in vacanta cu baiatul,prin ordonanta presedentiala,de asemenea poate obtine si pasaportul copilului tot prin instanta,deoarece copilul are dreptul la libera trecere,iar ceea ce faceti dumneavoastra este un abuz!!!de ce sunteti egoist si nu puneti pe primul loc binele copilului?copilul are nevoie de mama sa mai mult decat orice.Ar fi multe de spus,ganditi-va foarte bine ce faceti,nu ii faceti rau fostei sotii ci propriului copil prin asemenea comportament inflexibil si egoist.
va multumesc mult,ea nu are nimic acolo... am sa astept sa plece iar si atunci am sa incerc la tribunal sa vad ce pot obtine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Nu pot vedea copilul Ramona1982 Ramona1982 Cumnata mea s-a mutat la parinti de aproape 2 luni, iar fratele meu face naveta din oras la tara ca sa isi vada copilul. (cumnata mea are domiciliul in oras). ... (vezi toată discuția)