avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, atacare ulterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, atacare ulterioara

Buna ziua ,
parintii mei au 2 proprietati si 2 copii. Doresc sa faca donatie pt mine si fratele meu - pt fiecare cate o proprietate cu clauza de uzufruct pt ambele .
Problema este ca tatal meu doreste sa faca un test de paternitate ( dupa ce vom incheia actele de donatie ) pentru un copil nerecunoscut de el , a carui mama sustine ca este copilul tatalui meu .
Intrebarea este : in cazul in care testul va fi pozitiv si copilul se va dovedi a fi al tatalui meu , acest copil are vreun drept , poate ataca actele de donatie ?
Precizez ca ambele proprietati sunt ale ambilor nostri parinti - mama si tata .
Multumesc si astept raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 17:18, 24 Iulie 2014
da, daca este fratele dvs acel copil nerecunoscut de tatal dvs pana acum, atunci el poate cere aducerea in masa succesorala a cotei indivize din cele doua bunuri donate, cota ce a apartinut tatalui
Multumesc pentru raspuns.
Atunci , situatia se incurca ......
Cum sugerati sa facem : acte de vanzare-cumparare pt ambele proprietati sau ...?
Va dati seama , ca din punctul de vedere al mamei mele situatia este de neacceptat !
Multumesc inca o data si astept un raspuns din partea dv.
Contract de vanzare cumparare cu uzul fruct viager si intretinere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr. vanzare uz fruct Claudia9027 Claudia9027 Buna ziua, părinții mei ne au făcut mie si fratelui meu vanzare cu uz fruct, fratele meu a murit acum 7 ani, iar mama acum 2 luni, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)
Am desbagubit un frate si acum vrea sa ma dea in judecata ContSters119694 ContSters119694 buna ziua ,dupa ce mama a fc succesiunea 2frati i-au cedat ei cota lor mamei,iar pe unul dintre frai l-am despagubit acum 4ani cu 50mil vechi,am chitanta la ... (vezi toată discuția)