avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare cannabis

Buna ziua, baiatul unei prietene, 20 de ani, student, a fost inregistrat in timp ce vindea cantitati mici de cannabis (aprox1g), unor agenti sub acoperire. Baiatul a mai consumat impreuna cu alte persoane tigari cu iarba si probabil a facut-o pt a face rost de bani. S-a facut perchezitie la domiciliu si s-a gasit un minicantar si foite pt tigari si l-au dus la DIICOT, apoi in arest preventiv. Si-a luat avocat, care a facut contestatie pt masura de arest preventiv, dar acum este plecat pt o cateva zile; vazand cazurile dezbatute pe acest site, ne intrebam de ce nu a putut fi cercetat de la inceput in stare de libertate, nu putea fi chemat la audieri, ca multi alti tineri ce au postat pe forumul avocatnet, fara a fi tinut in arest preventiv? baiatul este intr-o stare de depresie si nu stim cum il putem ajuta mai bine; va multumesc anticipat pt orice sugestie
1kg de cannabis vi se pare o cantitate mica? Sper ca va dati seama ce inseamna un kg de ierburi ilegale... este normal sa se acorde arest preventiv pentru acesta, procurorul a considerat ca reprezinta un pericol social. Poate contesta aceasta decizie, dar din cele vazute, fara prea mari sanse de reusita.

LE: da, citit gresit. Oricum, ideea de arest preventiv ramane "in picioare".
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
era vorba de 1 g si nu de 1 kg. In acest caz gravitatea nu este data de cantitatea gasita ci de obiectele gasite (cantarul si foitele) ceea ce denota in mod evident ca scopul era comercializarea respectivelor substante. Daca avocatul a facut contestatia nu are importanta daca este plecat sau nu deoarece admiterea sau respingerea contestatiei nu implica prezenta lui.
multumesc pt raspuns, m-am raportat la faptul ca am vazut pe acest forum cazuri in care s-au gasit droguri asupra persoanei in cauza, au fost audiati, dar nu s-a dispus masura arestului preventiv
Măsurile preventive se dispun dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni.
Orice măsură preventivă trebuie să fie proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse persoanei faţă de care este luată şi necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia.
Discutati cu avocatul angajat pentru lamuriri suplimentare, el a vazut dosarul, referatul parchetului si incheierea instantei prin care s-a dispus arestarea preventiva.
@luissiana:
Solutionarea contestatiei se face în prezenţa inculpatului si este obligatorie acordarea asistenţei juridice de către un avocat, ales sau numit din oficiu.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
@Patrascu Razvan: Multumesc mult, acestea au fost probele, inregistrari convorbiri telefonice (nu foarte clare), rapoartele agentilor sub acoperire si ceea ce s-a gasit la perchezitie... ; baiatul a recunoscut fapta si vrea sa copereze, dar se pare ca cel mai mult depinde de procuror; imi puteti spune daca poate fi vizitat ocazional si de un alt avocat, in lipsa celui angajat, pentru a-l mai sfatui si a-i mai ridica moralul?

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri - 210 grame de cannabis, consecinte oanas1 oanas1 am un prieten cu varsta de 23 de ani student , fara nici o abatere de la lege pana mai de curand cand a primit un pachet de la cineva din SPANIA care continea ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri ContSters251445 ContSters251445 Buna, prietenul meu este arestat predentiv pentru 29 de zile , a avut un recurs care a fost respins , si tinand cont ca are dreptul la 3 recursuri , avocatul ... (vezi toată discuția)