avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistentul personal locuieste impreuna cu bolnavul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistentul personal locuieste impreuna cu bolnavul?

Buna ziua!
Se poate ca asistentul personal sa nu locuiasca impreuna cu bolnavul? Adica ziua sa faca cumparaturile, sa spele bolnavul sa faca mancare etc, dar noaptea sa mearga in alta parte?

Daca da, ce se intampla daca locuinta bolnavului este o garsoniera, iar asistentul personal este casatorit? Nu incap toti intr-o garsoniera... Asistentul personal este ruda cu bolnavul, diagnosticat cu dementa alzheimer :help:
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
Alaen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alaen , utilizator 23:56, 21 Iulie 2014
Depinde şi ce adresă de domiciliu aţi indicat pentru dvs. În teorie, asistentul personal este remunerat pentru 8 ore sau pentru 4 ore de luni până vineri şi, pe cale de consecinţă, restul timpului vă aparţine zilnic.
Dacă bolnavul primeşte indemnizaţie de însoţitor, nu cred că un domiciliu diferit ar fi o problemă.
La o boală atât de severă, practic, este nevoie de supraveghere nonstop.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea are dementa,senila locuieste singura se misca greu si ... Dbang Dbang Mama mea are dementa,senila locuieste singura se misca greu si nu poate sa se ingrijeasca :spalat,mancare,curatenie,etc.Eu nu am domiciliu in Romania si ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Va adresez o rugaminte si anume as avea nevoie de niste sfaturi. O persoana din familie in varsta de 75 de ani, pensionar C.A.P., a fost ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdicție. AndronacheIonica AndronacheIonica Bună ziua. Sunt, angajat la Direcția de Asistenta Sociala, ca asistent personal la domiciliu al mamei mele, care este diagnosticata cu boala Alzheimer cu ... (vezi toată discuția)