avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cu acordul partilor

Documentul de incetare de ambele parti isi exercita influenta in ziua incheierii sau in ziua cand fostul angajat il semneaza.De exemplu el a fost realizat pe 1 iulie dar inca nu a fost semnat de fostul angajat. Se mai pot face modificari daca acesta inca nu a fost semnat de fostul angajat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 18 August 2014
;aine trebuie sa ma prezint sa ridic lichidarea si sa semnez contractul de incetare cu acordul partilor. Astazi am fost la somaj si am descoperit ca din 2 ani jumatate cat am lucrat adica 13 februarie 2012-1 iulie 2014, figurez doar ca as fi lucrat in perioada iunie 2013-martie 2014. In orice caz, nu beneficiciez de somaj, caci am fost incadrata 2 ore. Insa, nu mi se pare corect sa nu figurez ca lucrand in perioada reala. Dupa cum am calculat, imi lipsesc 18 luni cu 2 ore... Se poate sa figurez doar la ITM fara sa fiu gasita la somaj?
Dupa ce semnez contractul de incetare, pot sa fac o reclamatiela ITM/somaj in acest sens?
Sesizati ITM-ul indata, nu mai asteptati incetarea contractului. Angajatorului ii revine obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.
@ diana24

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

Cand ati semnat c.i.m. nu ati primit si dvs un exemplar ?

Puteti dovedi ca lucrati din 03.02.2012?

Da, se poate sa figurati la ITM fara sa va gaseasca cei de la AJOFM.
Nu pot beneficia de somaj pentru ca oricum eram cu 2 ore. Insa apar cu mult mai putine luni decat am lucrat in mod real, asta nu imi afecteaza contributia le pensie? Adica am lucrat 28 de luni cu 2 ore si eu apar doar 10 luni din acestea. Da, am o copie a cim de munca, primul pe care l-am semnat, cu durata de 3 luni. Ma gandesc ca probabil nu a platit contributiile la somaj. Acestea erau obligatorii, nu?
Stagiul de cotizare la somaj in cazul contractelor de munca incheiate cu timp partial de munca se calculeaza proportional cu timpul efectiv realizat. Astfel, pentru un CIM incheiat cu 2 ore/zi, pentru a beneficia de somaj, cotizarea de somaj ar fi de 4 ani.
Asa cum v-am mai spus, angajatorul are obligatia de a calcula, de a retine si de a vira lunar contributiile de asigurari sociale obligatorii. Cat timp nu este achitata contributia, vor fi perioade necotizate. Puteti depune o sesizare la ITM pentru un control la fata locului, precum si la ANAF.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca / pensii razvand86 razvand86 Buna ziua, as avea si eu o intrebare scurta la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Stiu ca incepand cu 2011 s-a renuntat la carnetele de munca. In ... (vezi toată discuția)