avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un aliniat suspect - Contract de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un aliniat suspect - Contract de construire

Până la momentul de față s-a platit 2/3 din suma totală prevăzută în contract, în rate fixe la constructor. Deocamdată nu e cazul dar, preventiv, intreb dacă este tocmai conform și legal acest aliniat care dă posibilitatea firmei respective să execute un imobil pentru care s-a platit 2/3 din sumă? Posibil prin mici artificii contabile să declare ca nu am plătit la timp sau, nu știu... orice e posibil

4.5 Pentru neplata avansului în termenul convenitși respectiv neplata a doua rate consecutive, contractul se consideră desfințat de plin drept, fără punere în întarziere, fără altă formalitate prealabilă și fără a fi necesară intervenția instanței de judecată (pact comisoriu expres de gradul IV) și are ca efect pierderea tuturor sumelor plătite de investitor/proprietar, evacuarea necondiționată a Titularului acestui Constract, fără somație și fără trecerea unui termen.
Cel mai recent răspuns: adrivanic , utilizator 11:18, 22 Iulie 2014
Buna ziua,
Din pacate pentru proprietarul investitor, acest tip de pact comisoriu de gr. IV este perfect valabil.
In cazul in care investitorul proprietar plateste la timp si are chitantele, va putea actiona constructorul in instanta pentru a dovedi acest fapt, avand posibilitatea sa solicite si daune interese.
Acesta este motivul pentru care este bine ca atinci cand semnati un contract sa aveti un avocat langa dumneavoastra.
Mulțumesc de răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa partajabila vvladimir vvladimir Buna ziua, cer ajutor specializat: pretul unui bun propriu adus ca o contributie baneasca la un imobil cumparat in timpul casatorieie intra in masa ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)