Am un dosar pe rol, la nr 30 din 40 pe ordinea de zi, la o instanta aflata la aprox 400 km fata de locul de munca. In aceste conditii pot sa adresez o cerere scrisa instantei sa judece cauza imediat dupa amanari avand in vedere distanta mare ce trebuie parcursa pentru a reveni in orasul in care lucrez? Cum se procedeaza? In cazul in care raspunsul este da, chiar se va da curs acestei cereri?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Nu exista o cerere tip, insa puteti solicita acest lucru apeland si la intelegerea colegilor avocati si consilieri. Este posibil ca instanta sa accepte, de regula accepta acest tip de cereri daca sunt toate partile, insa repet conteaza foarte mult si reactia colegilor din sala.
Puteti solicita luarea cu prioritate a cauzei. Insa cum s a spus trebuie sa fie prezenta toata lumea.
La fata locului poate aveti norocul sa fie lipsa de procedura, procedura in cauza sa nu fie completa.
Sau poate instanta de judecata abia asteapta sa amane cauza.
Daca aveti pe lista respectiva cauze cu detinuti, lucru care se poate verifica usor cu ajutorul netului va fi si mai dificil.
Interesati va daca in cauza este lipsa de procedura sau procedura nu este completa. Se poate afla daca va straduiti. Sau puteti ruga pe cineva sa faca astfel incat procedura sa nu fie legal indeplinita in cauza. Ex. gaureste citatia in dreptul scarii sau ceva de genul acesta. :D
Bineinteles, este si periculos, fiind ilegal, imoral ...
Dar dvs. trebuie sa fiti neaparat prezent? Tineti sa fiti prezent? Ce calitate aveti in cauza? Ati mai fost la vreun termen de judecata? Aveti termen in cunostiinta? Aveti avocat?
:slap: Mi-a scapat din vedere ca e proces penal. Clar, judecata in lipsa e o gluma. :blush2:
Da, poate ne dati amanunte, adica sa raspundeti la ce s-a intrebat mai sus. Sunt instante care intra direct cu o ora intarziere si incep dosarele cu arestati (pentru ca au prioritate). Alte instante, intra la prima ora si iau repede amanarile cu "liberi", suspenda si apoi iau cauzele cu arestati.
Imi cer scuze ca nu am fost suficient de clar...si se pare ca am gresit si "capitolul" in sensul ca este vorba despre o cauza civila nu penala. Intentionez sa ma prezint personal (motive personale), am calitate de parte in dosar, nu am avocat deocamdata, este primul termen iar dosarul este 37 din 43. Cum am spus, drumul la intors este de aprox 400 km si voiam doar sa stiu daca exista vreo sansa sa invoc acest motiv ca sa ia cauza mai repede...se pare ca este mai mare bataia de cap....
Am un mare interes privat sa ma prezint personal in instanta....
Am citit tot ce s-a scris mai sus si am o nelamurire referitor la mentiunea "Mi-a scapat din vedere ca e proces penal.Clar, judecata in lipsa e o gluma"...de ce ati considerat judecata in lipsa la penal (am in vedere penal in baza 278) o "gluma"....?