avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor in functie de venitul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor in functie de venitul realizat in strainatate

buna ziua, am castigat divottul cu fosta sotie si am baiatul de 11 ani ca mia fost dat mie, in crestere si educare si traiesc in romania, fosta sotie munceste in anglia si are un salariu lunar de 1500 lire cu trebuie sa procedez ca sa plateasca pensie alimentara dupa salariul pe care il castiga si ce sanse am de castig,. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 20:08, 22 Iulie 2014
Art. 531din Noul Cod Civil prevede:

Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere

(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

Deci,daca primeati o pensie mai mica,va puteti prezenta la instanta de tutela solicitand majorarea pensiei de intretinere a minorului,in functie de veniturile dovedite ale mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei alimentare paisadrian paisadrian am doi copii dati spre intretinere fostei sotii si s-a stabilit la divort o pensie alimentara de 560 de lei dupa venitul de la fostul loc de munca.Intre timp ... (vezi toată discuția)
Schimbare decizie pensie alimentara bebeaalin bebeaalin Se poate schimba pensia alimentara daca ambii parinti sunt de acord ? pentru ca instanta a hotarat sa-mi ia 1/4 din salariul net iar eu asa raman c-am falit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gladise gladise buna. cine ma poate ajuta cu niste sfaturi in legaura cu pensia alimentara ce trebuie sa o plateasca fostul sot? sant divortata am 2 copii iar tatal plateste ... (vezi toată discuția)