avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 46/2014
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 46/2014

Daca se aplica si pentru creditele ipotecare
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 12:13, 23 Iulie 2014
Ordonanta face referire la creditele acordate persoanelor fizice. Nu se specifica ca este aplicabila doar creditelor de consum, in concluzie, este aplicabila tuturor tipurilor de credite contractate de persoanele fizice. Este necesar a indeplini anumite conditii ca sa puteti beneficia de prevederile acesteia:

Extras din OUG 46/2014:
"Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cumulativ persoanele fizice prevazute la alin. (4) pentru acordarea deducerii speciale pentru credite sunt urmatoarele:
a) sa fie titulara a unui contract de credit aflat in derulare la data de 31 mai 2014, indiferent de data acordarii creditului;
b) creditul primit de persoana fizica sa fi fost supus restructurarii, potrivit prevederilor alin. (1) pana la data de 1 ianuarie 2016;
c) persoana fizica sa realizeze venituri brute din salarii prevazute la art. 55, cu exceptia veniturilor prevazute la alin. (2)-(4), la functia de baza, de pana la 2.200 lei, inclusiv, in fiecare luna a perioadei impozabile in care se acorda deducerea. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala cim cu timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale? Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil! cata2011 cata2011 - se iau in considerare sumele castigate in instanta si acordate esalonat lunar la salar pentru calculul indemnizatiei de crestere copil? ex: - salar 1200 ron ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale Laura Rosioru Laura Rosioru Deducerile personale se acorda lunar pentru salariati numai la functia de baza. In cazul in care la functia de baza nu se incaseaza venituri (lipsa activitate) ... (vezi toată discuția)