avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce putem face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce putem face?

Suntem 6 frati majori cu mama de 85 ani. Impreuna mostenim de la tata un teren ultracentral intr-o resedinta de judet, in cote de 1/ 7, o parte retrocedat iar o alta parte in litigiu. Patru dintre noi au contribuit si contribuie la obtinerea retrocedarii (inclusiv ICCJ), iar mama pentru a ne putea recupera cheltuielile ne-a semnat o procura prin care ne da dreptul sa-i vindem si sa-i administram partea. Intelegind ca procura este valabila pina la reziliere sau moarte, am cerut mamei sa ne semneze un testament in favoarea celor 4, dar dumneaei refuza preferind sa-si transmita averea direct spre nepoti, insa si cu aceasta varianta unii nu sunt de acord. Ce se poate face legal pentru ca in cazul mortii lui mama noi sa ne putem recupera cheltuielile, iar diferenta ramasa, fie sa se imparta la cei 6 copii, fie sa se imparta egal la cei 19 nepoti, asa dupa cum prefera mama?
Cel mai recent răspuns: ContSters88476 , utilizator 16:36, 14 Mai 2009
Nu puteti face decit co conventie prin care mama sa recunoasca va datoreaza suma de care faceti vorbire si apoi cu ocazia desbaterii succesiuni sa o culegeti din lotul acesteia, diferenta ramasa se va imparti conform devolutiunii succesorale legale
- av. top dan, va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune titi marina titi marina Va salut din nou. Revin pe acest forum pentru ca am observat ca raspunsurile care se dau interbarilor puse sunt inteligente si corecte legislativ. Desi am ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar. mama mea este este moștenitoarea părinților ... DorinaCet DorinaCet Partajul voluntar. Mama mea este moștenitoarea părinților ei, alături de încă 5 frați. Unul dintre nepoți s-a ocupat de dezbaterea moștenirii, cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire - frati buni, frati vitregi gabiraco gabiraco Suntem doi frati la parinti.(eu si sora mea). Dupa 6 ani de casatorie parinti au divortat. Mama s-a recasatorit, in urma casatoriei au rezultat 2 copii(frati ... (vezi toată discuția)