avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ultrajul contra bunelor moravuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ultrajul contra bunelor moravuri

Buna ziua.Ma deplasam catre serviuciu regulat cu trenul iar cand am cobarat din trenul respectiv in gara CFR X cu intentia de amerge spre serviciu am fost agresat de un grup de persoane necunoscute.Se poate incadra aceasta fapta la acest articol din codul penal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GDIMADI , utilizator 22:39, 14 Mai 2009
nu stim exact ce s-a intamplat acolo, putem doar sa va dam doar articolul care reglementeaza acest lucru
Art. 233. - (1) Fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura, in alt mod, linistea si ordinea publica se pedepseste cu inchisoare stricta de la un an la 3 ani sau cu zile-amenda.
(2) Daca prin fapta prevazuta in alin. (1) s-a tulburat grav linistea publica, pedeapsa este inchisoarea stricta de la 2 la 5 ani.

se poate sa fie si aceasta, fiindca intr-adevar nu stim exact in ce mod ati fost agresat ,daca vi s-au adus injurii doar sau ati fost si agresat fizic , sau s-ar putea incadra in urm atoarele:
LEGEA nr.61 din 27 septembrie 1991, pentru sancţionarea faptelor de incălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, publicată in M.Of. nr. 196/27 sep. 1991 cu modificările ulterioare:
- LEGEA nr. 169 din 10 aprilie 2002;
- ORDONANTA nr. 55 din 16 august 2002;
- LEGEA nr. 265 din 16 iunie 2004
- LEGEA nr. 355 din 15/07/2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 683 din 29/07/2004
Se poate incadra asa cum au spus colegii de mai sus; numai ca impotriva cui faceti plangere penala daca sunt persoane necunoscute?
Fara răutate :">, va recomand achizitionarea unui C.pen. actualizat după 2006, ULTRAJUL CONTRA BUNELOR MORAVURI este art. 321 şi nu art. 233 (în prezent abrogat). Încă o dată îmi cer scuze, NU VREAU SÃ JIGNESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuditatea in public pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste nuditatea in public. Imi poate spune mie cineva cum se pedepseste daca ma dezbrac in strada? Si care ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)
Limita dintre insulta si dreptul la opinie saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic \\"politia lucreaza mana in mana cu infractorii\\" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic ... (vezi toată discuția)