avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce pierd anumite sporuri din salariu daca am avut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce pierd anumite sporuri din salariu daca am avut cm ?

Buna ziua in luna iulie am avut probleme cu mijlocul si dr mi-a recomandat repaos la pat. Mentionez ca nu am mai avut cm in ultimii 4 ani.
In cadrul intreprinderii la care lucrez este mentionata un paragraf in ccm cum ca daca ai medical in urmatoarele 3 luni pierzi anumite sporuri.
stau si ma intreb e corect ce fac acesti domni cu noi? Eu cred ca nu.
ASTEPT UN RASPUNS DE LA DVS Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 25 Iulie 2014
Ne puteti preciza exact prevederea din ccm ?
da se mentioneaza daca in luna in curs beneficiezi de concediul medical se diminueaza sporul de vechime . si pe urmatoarele 3 luni pierzia sporul de prezenta acesta fiind in jur de 150 de lei.
Nu exista un text de lege care sa reglementeze expres aceasta situatie.
Concediile medicale intra in calcul la pensie ca stagiu de cotizare indiferent de perioada in care ati beneficiat in timpul activitatii.

Potrivit art.49 alin.3 C.mun., pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Deci e normal sa imi ia din salariu?
Daca nu este prevazut in ccm aplicabil sau in c.i.m. ori in reg.intern ca pentru perioada de concediu medical se acorda spor de vechime, atunci acesta nu se poate acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime Lungoci Anca Lungoci Anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: Sporul de vechime se acorda sau nu atunci cand esti in concediu de odihna intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca hodor dana hodor dana Va rog sa-mi spuneti daca perioadele de concediu medical constituie vechime in munca si are influenta la calculul sporului de vechime. Multumesc (vezi toată discuția)