avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Va rog sa-mi spuneti daca perioadele de concediu medical constituie vechime in munca si are influenta la calculul sporului de vechime. Multumesc
Cel mai recent răspuns: petronel11 , utilizator 08:41, 24 Iulie 2014
Nu exista un text de lege care sa reglementeze expres aceasta situatie.

Concediile medicale intra in calcul la pensie ca stagiu de cotizare indiferent de perioada in care ati beneficiat in timpul activitatii.

Potrivit art.49 alin.3 C.mun., pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Corect, cu alte cuvinte daca nu aveti modul de acordare al sporului de vechime stabilit in CIM, CCM, regulament intern, regulament de organizare si functionare sau procedura interna, ramane la atitudinea angajatorului, acesta va lua in considerare sau nu, concediul pentru incapacitate temporara de munca! Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce pierd anumite sporuri din salariu daca am avut cm ? danutzbarosanu danutzbarosanu Buna ziua in luna iulie am avut probleme cu mijlocul si dr mi-a recomandat repaos la pat. Mentionez ca nu am mai avut cm in ultimii 4 ani. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Vechime munca getab68 getab68 Buna seara, De 15 luni sunt in concediu medical cod 14. Aceste zile de concediu medical sunt trecute ca si vechime in campul muncii ? Dupa 18 luni de ... (vezi toată discuția)
Perioada în care un angajat a avut raportul de muncă suspendat pentru incapacitate temporară de muncă este vechime în muncă? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună seara! Un angajat a avut raportul de muncă suspendat de drept aproximativ 7 luni de zile, începând cu 6 octombrie 2003, întrucât s-a aflat în ... (vezi toată discuția)