Numele meu este Lucian si am lucrat pana ieri la o firma de unde mi-au dat masina, laptop si telefon de serviciu. Am plecat de la ei cu scandal si le-am zis ca imi vreau banii imediat pe ce am lucrat, desi data de salariu este 10 ale lunii, pana atunci raman la mine bunurile firmei, ca garantie. Au zis ca numai in 10 imi voi primi banii insa nu am incredere ca0i voi mai vedea si nu le-am restituit niciun bun.
M-au amenintat ca se duc la politie si-mi fac plangere si o sa le recupere pe cale legala.
Intrebarea mea e ce pot pati in situatia asta si care este sfatul vostru, cum ar trebui sa procedez?
Astept raspuns urgent, am depasit deja termenul impus de ei pentru restituirea bunurilor, si cam in maxim jumatate de ora va fi deja plangerea facuta la politie.
se numeste sechestrare de bunuri , in plus sigur exista un proces verbal de predare primire , asa ca cel mai bine predati bunurile .
ca tot s-a ajuns aici , in procesul verbal , este trecuta stare tehnica si esteticul masinii , laptop-ulu si telefonului ?
Aveti un proces verbal de predare primire a bunurilor? Cand ati plecat ati semnat vreo cerere de lichidare? Ati cerut un termen de preaviz?Bunurile sunt ale companiei aflate in gestiunea dvs. si in momentul cand inceteaza raporturile de munca acestea trec inapoi in gestiunea companiei.
restituiti-le bunurile pt ca veti fi sub incidenta legii penale, nu aveti voie sa le retineti.
daca ei nu va platesc pentru munca depusa, puteti sa-i actionati in judecata dar in nici un caz nu va faceti singur dreptate
multumesc tuturor pentru sfaturi, asa voi face, le voi restitui bunurile. tin sa precizez ca am lipsit doua zile de la servici, asta e a doua de fapt, si asta e motivul pentru care am plecat de la ei, deci momentan nu au ce sa-mi faca pentru ca din cate stiu eu abia dupa 3 zile de neprezentare se poate desface contratul de munca, eu momentan pot spune ca inca sunt angajat la ei, nu am semnat inca nicio demisie, nimic, deci daca imi fac plangerea la politie nu au inca acoperire.
Abuz in functie
vio1961
buna ziua
am lucrat la o firma privata,intr-o functie de conducere judeteana,de unde datorita divergentelor aparute in data de 17.06.2013 mi am inaintat catre ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune
Alex1986
Buna ziua, eu lucrez intr-o agentie de pariuri si lucrez singur pe tura mea. Intr-o zi am plecat seara, am lasat toti banii in seif, am intocmit toate ... (vezi toată discuția)