avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cumulare norme de venit intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cumulare norme de venit intreprindere individuala

Buna ziua,
Fiind in punctul inregistrarii unei intreprinderi individuale la administratia financiara, as dori sa stiu la ce sa ma astept legat de impozitare.
Mai concret, doresc a opta pentru impozitul pe baza normei de venit, activitatea principala a II fiind reprezentata de cod CAEN 4711- comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. In paralel insa, am optat si pentru codurile CAEN 4781- comert cu amanuntul al produselor alimentare prin chioscuri, standuri si piete si CAEN 4791- comert prin intermediul caselor de comenzi. Acum, desi eu vad aplicabila norma de venit specifice unei singure activitati, comert, legal exista posibilitatea ca functionarul sa imi impuna cumularea normelor tuturor celor 3 coduri CAEN? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: bianca34 , utilizator 10:46, 25 Iulie 2014
Da,se cumuleaza,iar pentru ce depasiti norma se taxeaza in sistem real
Buna ziua!
Se insumaeaza nivelului normelor de venit corespunzatoare fiecarei activitati. art.49 pct.5 din CF, iar daca mai desfasurati si o alta activitate independenta atunci venitul se calculeza in sistem real.-art 49 pct. 6 din CF.
Se trece in sistem real daca venitul anul depaseste 100.000 euro.-art.49 pct.9 din CF.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
Elis Ismail, Contabil
Va multumesc pentru raspuns. Totusi, credeti ca este indicat atunci sa renunt la codurile CAEN secundare, care oricum nu imi folosesc in acest moment, si sa raman cu cel principal? Se poate realiza usor acest lucru la Registrul Comertului?
Daca nu realizati venituri pe codurile secundare nu va taxeaza nimeni.
Va multumesc pentru raspuns, mi-as dori sa fie asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen magazin mixt adriana121 adriana121 Buna ziua.Am un SRL din anul 2006,cod caen 5221(comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete) si as dori sa schimb codul caen pt magazin mixt.este ... (vezi toată discuția)
Coduri caen magazin alimentar, automat cafea, organizare evenimente si lucrari constructii boggieuk boggieuk Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu cateva coduri CAEN, in speta : -codul caen pentru a functiona ca magazin alementar; -codul caen pentru cafea (pentru a ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4799 ContSters304386 ContSters304386 Buna seara. Daca am ca obiect de activitate secundar \\"Comert cu amanuntul in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor\\" - cod caen 4799, pot ... (vezi toată discuția)