avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prioritate semafor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prioritate semafor

Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu sa intri pe prima banda dandu-i prioritate celui care face stanga la semafor pentru a intra pe banda a 2-a. Adica daca eu fac dreapta si intru pe un drum cu 2 benzi nu am voie sa ma inscriu direct pe banda a 2-a daca vine cineva din sens opus care face stanga si are tot verde?
asa stiam si eu.... dar totusi cica eu daca fac drapta si intru direct pe banda 2 si il accidentez pe cel care face stanga si intra tot pe banda 2 am gresit pentru ca trebuia sa intru pe banda 1....deci e politistul rau intentionat?
pai....nu ai spus nimic de politist ! in acest caz semaforul nu mai are treaba si drepturi depline are politistul in dirijarea circulatiei si te supui directivelor politistului .
si intra in vigoare problema discutata anterior...
politistul nu a fost rau intentionat .
pai si de ce n-ar gresi el ca intra pe a doua banda ?
Nu, indiferent pe ce banda ati intra el trebuie sa va dea pririoritate de dreapta si dupa ce v-ati incadrat corect sau nu, pe oricare din alea doua benzi, intra si el, eventual pe aia ramasa libera.
domnule....politistul nu dirija.....face proces verbal.....de constatare accident....si surpriza eu am gresit ca nu am intrat pe prima banda ca si cum celalalt avea disponibila banda 2 pentru el....pricepi domnule? (separatistul)
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
iustin_79, utilizator
in orice caz ...multumesc pentru efortul de a raspunde....ideea era de fapt urmatoarea....
cand fac dreapta sa intru pe un drum cu 2 benzi pe sens sunt OBLIGAT sa aleg prima banda? sau pot alege si banda 2?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Verde intermitent vs. verde BogdanP BogdanP Multi se refera la verdele intermitent ca fiind mai \"slab\" decat verdele. Cu alte cuvinte verdele \"plin\" il bate pe cel intermitent. Si apare o dilema aici ... (vezi toată discuția)
Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)