avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prioritate semafor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prioritate semafor

Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu sa intri pe prima banda dandu-i prioritate celui care face stanga la semafor pentru a intra pe banda a 2-a. Adica daca eu fac dreapta si intru pe un drum cu 2 benzi nu am voie sa ma inscriu direct pe banda a 2-a daca vine cineva din sens opus care face stanga si are tot verde?
Atatea discutii despre care e prima banda, incat nu se mai intelege nimic din intrebare... (desi nu-mi dau seama de ce se discuta acest lucru, cred ca e clar ca numerotarea incepe de la bordura.)

Haideti sa reluam intrebarea dvs. si incercati sa explicati mai bine.. drumul are doua benzi, dvs. sunteti pe banda a 2-a. In fata e un semafor, ramaneti tot pe banda a 2-a si apoi incercati sa faceti dreapta. Corect?
Daca da, atunci dvs. ati gresit... ati primit amenda, cel mai posibil pentru simplu fapt ca ati taiat o banda ca sa faceti dreapta, incurcand soferul care era deja pe prima banda. Poate exista si motivul ca ati incalcat linia continua inainte de semafor.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
gi-jane2 a scris:


"pe oricare din alea doua benzi, intra si el, eventual pe aia ramasa libera".


cum am spus anterior....trebuia sa se incadreze de la bun inceput pe banda 1 , daca avea intentia de a merge inainte sau la dreapta .
celalalt la fel , e incadra pe banda a 2-a daca avea intentia de a vira la stanga.
in cazul de fata , cred ca ambii participanti au culpa comuna , la volan trebuie sa aticipezi si intentia colegului de trafic.
pe oricare alea doua benzi , nu se circula dupa bunul plac.
CryTeK a scris:

ati primit amenda, cel mai posibil pentru simplu fapt ca ati taiat o banda ca sa faceti dreapta




asta i-am explica si eu anterior . dar .... banda 1 este aia cu bordura !
nu ati inteles...sunt la semafor pe un drum cu o singura banda pe sens, am verde si fac dreapta. Drumul pe care urmeaza sa intru are 2 benzi pe sens. Din sens opus mai vine cineva care are tot verde si face stanga, in acelasi timp. Eu aleg sa ma incadrez pe banda 2 pe noul drum si cel care vine din stanga se baga in mine sub pretextul ca eu trebuia sa ma incadrez pe prima banda a drumului pe care intam amandoi. Este corect asa?
Acum am inteles... credeti-ma, este o problema cu intrebarile din legislatie pentru ca e foarte greu sa ne intelegem intre noi. De-asta, la examen se dau de cel mai multe ori intrebari cu poze.

Ideea e cam asa... am inteles ca nu era semafor intermitent, avand verde si dvs. si persoana din sens opus. In situatia aceasta vorbim despre prioritate de dreapta. Consider ca e culpa comuna in cazul dvs:
1. trebuia sa va incadrati pe banda 1, asa scrie in legislatie. In situatia in care banda 1 era ocupata, va asigurati, lasati masina din sensul opus sa treaca, apoi va incadrati pe banda a 2-a. In ultima situatie, trecem peste prioritatate de dreapta, atunci cand treceti de pe o banda pe alta ne aflam in situatia de depasire

2. cel din sens opus nu v-a dat prioritate. Posibil s-a gandit ca intrati pe banda 1 si dumnealui pe banda 2.

Alte discuții în legătură

Verde intermitent vs. verde BogdanP BogdanP Multi se refera la verdele intermitent ca fiind mai \"slab\" decat verdele. Cu alte cuvinte verdele \"plin\" il bate pe cel intermitent. Si apare o dilema aici ... (vezi toată discuția)
Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)