avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Detectiv particular
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Detectiv particular

Intrebare... chiar daca am mai gasit subiectul in forum, nu am inteles raspunsurile. Pentru a obtine atestatul de detectiv particular e neaparat nevoie sa urmezi un curs? Pentru ca legea spune ca e suficient sa ai studii superioare dar, din cate am vazut, la IGPuri se cere certificat de absolvire a unui astfel de curs pentru a putea participa la examenul lor. Si inca ceva... mai personal. Daca am aproape 40 de ani, am lucrat in invatamant, in administratia publica (contabil), o reconversie profesionala atat de drastica e posibila? Stiu ca legea nu interzice dar, din experienta d-voastra... e posibil?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:47, 25 Iulie 2014
DAca credeti ca aveti calitatile necesare unei asemenea activitati,ca gasiti clienti ,piata fiind plina de firme paza,detectivi ,in care activeaza fosti militieni,politisti,lucratori servicii ,oameni care au relatii,experienta puteti incerca,important este ca aveti incredere in dvs.
Trebuie sa urmati un curs, cautati un furnizor de formare profesionala care sa fie autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (ANC) si atestatele pe care le dau sa fie eliberate sub autoritatea Ministerului Muncii si a Ministerului Educatiei.
Examenele le organizeaza periodic inspectoratele de politie judetene sau Directia Generala de Politie a mun. Bucuresti.
Gasiti multe informatii pe net. Ca exemplu:
[ link extern ]

In ceea ce priveste virajul profesional, o sa va dati seama singur daca puteti sau nu cand o sa incepeti cursul :) Varsta chiar poate constitui un avantaj (experienta de viata, maturitate etc.), mai ales in fata potentialilor clienti. Ca idee, un cod deontologic al profesiei:
[ link extern ] /
Stiu ca e complicat. Intrebarea era... cat de greu e sa obtii atestatul. Multumesc, oricum.

Multumesc, acum mi-e foarte clar.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
Ares-3, moderator
Pentru putin, succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister HRjunior HRjunior Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului ... (vezi toată discuția)
Diploma boby_zb boby_zb Buna seara, tocmai am sustinut in urma cu o luna un examen pentru nivelul 3 de coafor stilist si cand am fost sa imi iau diploma am primit o foaie pe care o ... (vezi toată discuția)
Atestare detectiv particular cris784 cris784 Intrebarea ar fi urmatoarea: Cum pot practica in cadrul legal actual ocupatia de detectiv particular? Am inteles ca trebuie sustinut un examen de atestare la ... (vezi toată discuția)