avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... imobiliara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

imobiliara

Buna ziua
Intrebarea mea: este obligatorie inscrierea in cartea funciara a promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare a unui apartament (antecontract)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:38, 25 Iulie 2014
Nu este obligatorie inscrierea antecontractului de vz-cumparare in CF, dar, pentru promitentul cumparator care, de regula da un avans, este o dovada ca a incunostiintat tertele persoane despre existenta acelei promisiuni de vanzare-cumparare; firesc, acea promisiune se poate finaliza sau nu, este doar o promisiune ca partile se vor prezenta ulterior la notar ptr incheierea unui contract de vz-cumparare in forma autentica, promisiune care poate sau nu sa fie respectata!
Nu este obligatoriu ... nu este in interesul partilor sa procedeze astfel -in masura in care promisiunile- sunt reale si nu este un act simulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)