avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La incheierea unei tranzactii instanta are obligatia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La incheierea unei tranzactii instanta are obligatia sa puna intrebari ?

cand partile conflictuale dintr-un proces sting litigiul printr-o tranzactie in fata instantei , aceasta din urma are obligatia sa intrebe partile pt fiecare capat din cerere sau decat ia act de intelegerea partilor si-i pune sa semneze ? pt ca am semnat o tranzactie crezand ca tot ce a facut obiectul acelor doua cereri ( a reclamantei si a paratei ) se vor stinge odata cu tranzactia . de fapt partea adversa se foloseste din nou de pasivul succesoral intr-un alt proces -supliment mostenire despre care nu am stiut sa-l trec in tranzactie pt a nu mai avea probleme ..
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 10:00, 26 Iulie 2014
In cazul incheierii unei tranzactii, instanta ia act de aceasta si pronunta o hotarare de expedient prin care mentioneaza in cuprinsul dispozitivului hotararii judecatoresti continutul acesteia. Atat.
dar lucrurile care au facut obiectul cererii principale si a reconventionalei dar nu au fost incluse in tranzactie mai pot face obiectul unui alt partaj ? inclusiv pasivul a fost trecut in cerere dar nu si in tranzactie .
Puteti efectua un partaj amiabil in notarul oricand printr-o noua tranzactie si cu privire la pasiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tranzactie- bunurile netrecute si pasivul mai pot face obiectul altui partaj? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . doresc din suflet un raspuns clar : in cererea principala sant aduse niste bunuri , in cererea reconventionala alte bunuri si pasiv constand in ... (vezi toată discuția)
Neintelegere dintre avocat si intimat carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua . Am semnat un contract cu un avocat pt reprezentare recurs ,eu fiind intimata. Lipsa corecta de exprimare din partea mea l-a facut pe avocatul meu ... (vezi toată discuția)