Buna ziua . Am semnat un contract cu un avocat pt reprezentare recurs ,eu fiind intimata. Lipsa corecta de exprimare din partea mea l-a facut pe avocatul meu sa ceara in INTAMPINARE -Respingere recurs ,desii eu doream acceptarea recursului pt a putea cere anularea hotararii si trimiterea spre rejudecare a dosarului de partaj succesoral incheiat cu o tranzactie . In urma semnarii tranzactiei am descoperit unele nereguli si doream ca instanta sa ia act de acestea . Termenul s-a scurs de mult , peste 5 zile am deja infatisare . mai pot face ceva in sensul de a cere acceptarea recursului pt ca instanta sa tina cont de cerintele mele ? multumesc anticipat.
N ar trebui sa fie o problema exprimarea din preambulul intmpinarii daca din motivarea ei se intelege ceea ce solicitati. Puteti arata instantei ca a fost o eroare si in concluzii sa exprimati corect pozitia dvs procesuala.
Daca insa din cuprinsul intampinarii reiese o alta situatie nu veti putea cere cu totul altceva la termenul de judecata.
va multumesc mult doamna avocat , mai am o intrebare : stingerea unui proces partaj succesoral prin semnarea unei tranzactii , cu mentiunea '' nu mai avem nici un fel de pretentii una de la cealalalta '' dorind astfel stingerea litigiului , poate sa nasca alt proces cu impartirea unui pasiv (cheltuieli de inmormantare) pasiv ce a compus obiectul primului dosar ? acel pasiv nu l-am mai mentionat in tranzactie crezand ca totul s-a terminat intre noi partile , dar din pacate am fost mintita si acum ma vad nevoita sa suport alt proces pt a imparti pasivul . . nu se incalca promisiunea ''nu mai avem nici un fel de pretentii ''din tranzactie ?