buna seara . partaj succesoral se incheie cu o tranzactie iar partile spun clar ca nu mai au nici o pretentie una de la cealalalta si doresc stingerea litigiului aflat pe rol .intrbare : este corect ca una din parti respectiv parata sa deschida alt dosar si sa ceara partajarea unui pasiv (cheltuieli de inmormantare ) , pasiv ce a constituit obiectul dosarului stins prin tranzactie cu promisiunea de a nu mai avea alte pretentii ? ce pot invoca in acest sens ? incalcarea promisiunilor dintre noi ? multumesc mult .
in instanta. singurul lucru netrecut in tranzactie a ramas acel pasiv de care am discutat ca nu mai avem pretentii si nici nu s-a mai trecut in tranzactie . eu am recunoscut ca parata a facut inmormantarea si deaceea i-am lasat o parte din bunurile mostenirii mult mai mare decat a mea . instanta a scris in josul tranzactiei IN URMA INTELELEGERILOR DINTRE PARTI , NU MAI AU PRETENTII UNA DE LA CEALALALTA SI STING LITIGIUL . cu toate astea m-am pomenit ca a deschis alt dosar pt a impartii in cote egale acel amarat de pasiv . mie mi se pare incalcarea promisiunii . ce mai pot face , fiinca nu este corect , dupa ce am lasat aproape totul sa ma puna sa du bani pt inmormantare ?(12600 ron ). multumesc mult pt sfaturi.
Ajutati-ma va rog frumos . Eu cred ca si instanta a considerat ca nu mai exista alte pretentii , astfel ma gandesc ca trebuia sa continue partajarea acelui pasiv care se afla in reconventionala . Am depus intampinare in care am scris ca prin sintagma ''nu mai avem nici o pretentie '' eu am inteles ca acel pasiv a fost inclus in promisiune . Este corect ? Va multumesc.
am citit mai bine tranzactia dar si hotararea care nu este inca definitiva si scrie asa : in urma intelegerii dintre noi dorim stingerea procesului aflat pe rol si nu mai avem nici un fel de pretentii una de la cealalalta . acum poate va dati mai bine seama , este cu putinta sa ma oblige sa partajam cheltuielile de inmormantare in alt dosar ? aceste cheltuieli au facut parte din reconventionala dosarului stins prin tranzactie dar nu le-am mai inclus in tranzactie intelegandu-ne ca nu mai avem alte pretentii . multumesc anticipat .