Buna ziua . Am crezut ca prin semnare unei tranzactii si sustinerea in fata judecatoarei ca nu mai avem nici un fel de pretentii se stinge litigiul in totalitate (partaj succesoral ) . Nu am fost informata de avocatul meu ca de fapt pasivul succesoral (cheltuieli cu inmormantarea ) trebuie stipulat in tranzactie , eu crezand ca lasand cota mai mare cumnatei am terminat cu totul procesul , noi impartind doar masina casa si un teren . In tranzactie i-am lasat totul , i-am cerut doar acei 40 m de teren si 4000 lei lasandu-i cota de 1/2 casa si 1/2 masina . Acum a deschis alt dosar sa impartim in cota 1/2 pasivul mai sus mentionat . Ce mai pot face in aceasta situatie , cum pot convinge instanta ca am fost dusa in eroare ? Decat eu (sora defunctului ) si cumnata santem sg mostenitoare . Ce articol trebuie sa invoc ? ajutati-ma va rog ! MULTUMESC .
pai la mostenire se imparte si activ si pasiv, eventual dovediti ca partea ei este mai mare si ca intentia dvs a fost aceea ca partea in plus sa acopere pasivul
cum trebuie sa dovedesc , sa arat tranzactia ? se vede clar ca i-am lasat totul cerandu-i un 10% din cat mi se cuvenea .va tine cont instanta de acest lucru , sau imi va zice ca nu m-a obligat nimeni sa-i las partea si acum ma va pune sa impart pasivul mentionat ?
ajutati-ma cu un sfat ! am fost mintita cu buna stiinta de cumnata cat si de avocatul meu ca prin sintagma '' nu mai avem nici un fel de pretentii '' se stinge litigiul . in realitate i-am lasat aproape totul cumnate si acum ma pune sa platesc si banii pt inmormantare in alt dosar deschis recent bani ce nu se regasesc in tranzactie , dar se regasesc in dosarul ce a compus litigiul care a fost stins prin tranzactia dintre noi . . pot cere anularea tranzactiei pt viclenie ? daca da , ce articol pot invoca ?