avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neinformata de avocat, ce mai pot face ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neinformata de avocat, ce mai pot face ?

Buna dimineata . Va spun in cateva cuvinte , sper sa ma intelegeti . Am dezbatut o succesiune finalizata cu o Tranzactie . Avocatul de la acea vreme nu m-a informat sa includem si pasivul (cheltuieli de inmormantare )in tranzactie , aceste cheltuieli regasindu-se in reconventionala de atunci. Prin semnarea Tranzactiei eu am fost mintita ca nu voi mai avea nici un fel de neplaceri , ca prin mentiunea stipulata in tranzactie si anume NU MAI AVEM NICI O PRETENTIE RECIPROCA s-a stins intregul litigiu . Partea adversa m-a dat in judecata in alt dosar cerand partajarea acelui pasiv , iar instanta de acum a permis partajarea acelui pasiv spunand ca instanta de atunci nu s-a pronuntat asupra lui . Ce trebuie sa mai fac pt a convinge instanta ca am fost practic mintit de avocatul meu caruia i-am dat 3000 ron pt o tranzactie incheiata la prima zi de sedinta ? Mentionez ca prin tranzactie i-am lasat paratei totul cerandu-i doar 40 m teren ce apartin curtii mele ? ajutati-ma cu sfaturi cum pot invoca ca am fost inselat , ce articol pot invoca ? Multumiri anticipate .
Nu inteleg de ce instanta actuala nu a tinut seama de Tranzactie , daca era trecuta o clauza ca nu mai aveti nici o pretentie reciproca.Nu vad nici o culpa a avocatului.Poate ar fi trebuit sa scrieti ca , nu mai aveti nici o pretentie reciproca-prezenta sau viitoare-in acel proces sau in procese viitoare.Partea adversa de rea credinta a speculat unele lipsuri in formularea Tranzactiei.Nu cred ca ,se poate dovedi ca, avocatul a urmarit sa va insele.
Domnule avocat , avocatul meu trebuia sa-mi spuna ca pasivul din reconventionala trebuie inclus in tranzactie , chiar daca asupra lui nu tranzactionam.
Nefiind inclus in tranzactie i s-a permis partajarea lui in actualul dosar alaturi de un depozit de care eu nu am avut habar in momentul semnarii tranzactiei . Intrebarea la care va rog sa-mi dati un sfat este - ce articol pot invoca acum in actualul proces prin care sa rog instanta ca am fost inselat ? am scris in intampinare ca i-am lasat partea de apartament si masina cerandu-i doar 40 m teren al curtii mele , dar instanta tot nu a tinut cont . cum se mai face dreptate in acest caz ? va rog sa ma sfatuiti , eu tin cont de orice sfat . multumesc anticipat.
andreyskysky a scris:

Domnule avocat , avocatul meu trebuia sa-mi spuna ca pasivul din reconventionala trebuie inclus in tranzactie , chiar daca asupra lui nu tranzactionam.
Nefiind inclus in tranzactie i s-a permis partajarea lui in actualul dosar alaturi de un depozit de care eu nu am avut habar in momentul semnarii tranzactiei . Intrebarea la care va rog sa-mi dati un sfat este - ce articol pot invoca acum in actualul proces prin care sa rog instanta ca am fost inselat ? am scris in intampinare ca i-am lasat partea de apartament si masina cerandu-i doar 40 m teren al curtii mele , dar instanta tot nu a tinut cont . cum se mai face dreptate in acest caz ? va rog sa ma sfatuiti , eu tin cont de orice sfat . multumesc anticipat.

Autati-ma cu un sfst - in tarisoara noastra adevarul poate fi demonstrat ? Ce pot invoca sa fiu crezut ? Oare trebuie sa deschid alt dosar pt viclenie si rea credinta ? Multumesc pt intelegere.
Ar putea fi invocate preved.art.1.183 Noul Cod Civil privind Buna-credina in negocieri , dar, stabilirea in mod concret a bunei sau, relei-credinte este o chestiune de fapt care, ramane la aprecierea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Trimitere spre rejudecare carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua . Am crezut ca prin semnare unei tranzactii si sustinerea in fata judecatoarei ca nu mai avem nici un fel de pretentii se stinge litigiul in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tranzactie- bunurile netrecute si pasivul mai pot face obiectul altui partaj? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . doresc din suflet un raspuns clar : in cererea principala sant aduse niste bunuri , in cererea reconventionala alte bunuri si pasiv constand in ... (vezi toată discuția)